woensdag 30 juli 2014

De Volkskrant-Kleinburger

De Volkskrant:


Buitenland
De Europese Unie en de Verenigde Staten bereiden nieuwe strafmaatregelen voor tegen Rusland in verband met de aanhoudende onrust in het oosten van Oekraïne. Ook Japan maakt zich op om de sancties tegen Rusland uit te breiden. 

Ondertussen geen sancties tegen Israel. Alleen als Hollanders sterven is er sprake van onrecht, maar als Arabieren sterven is dit normaal. Het is het alledaags racisme van de kaasboer, van de krant van de kleinburger in de polder, de stem van de hysterische razernij die opklinkt zodra de kleinburger wordt geconfronteerd met de consequenties van zijn eigen rottigheid en onverschilligheid. Al het geweld dat in zijn naam wordt gepleegd om zijn schijnwereld in stand te houden, zijn aanmatigende houding, zijn kinderlijke woede, zijn onvolwassen onbegrip, zijn gevoel de dupe te zijn van de ander, zijn groteske verontwaardiging zodra hij ineens zelf het slachtoffer wordt van zijn eigen agressie, en dit alles georchestreerd en geregisseerd door de misselijke makende middenstand van de massamedia. Naar de hel met de kleinburgerlijke ressentimenten. 

4 opmerkingen:

Sonja zei

Fighting Israel's Battles From Holland Social Media 'War Room
Dutch Volunteers Churn Out Logos and Memes

Semieten en antisemieten united voor Israël.

Sonja zei

Wat goed dat je de term 'kleinburger' gebruikt. Ik kwam laatst een collage tegen van de kunstenaar John Heartfield uit 1930, die in het onderschrift de term "Bürgerblätter" gebruikt: "Wer Bürgerblätter liest wird Blind und Taub. Weg mit der Verdummungsbandagen!"

Ron zei

Sterke tekst, Stan. Hadden we maar goede inteligentia/politici/columnisten/critici/kunstenaars/cabaretiers die dit dagelijks durfden te zeggen..............die zijn of overleden of omgebracht ,de laffe rest moet aan z'n/haar verworven positie,inkomen en toekomst denken.......inclusief de zich als kritisch voordoenden........

Anoniem zei

Goed stuk. De hypocritie van onze regeerders en media is inderdaad te belachelijk voor woorden. Hoe erg ik die ramp ook vind, ik kan die selectieve verontwaardiging niet meer aanzien. Kotsmisselijk wordt ik ervan. En maar aanpappen met Israel terwijl ze moorden en stelen als beesten. Er moet echt wat veranderen. Als eerste moet de israel lobby ontmanteld worden. Het kan niet zo zijn dat die facsisten ons land gijzelen en de publieke opinie beinvloeden. Ze hebben de politiek en media volledig in hun zakken. Niemand die israel veroordeeld om zijn oorlogmisdaden op weerloze burgers. Misselijkmakend dit.