donderdag 31 juli 2014

De Polder Koopman/Dominee

Zo kennen we de Nederlander weer, dominee de ene dag en de volgende dag weer koopman. Moraal is goed, maar ze moet niet ten koste gaan van de geldbuidel.  De kleinburgerlijke koopmanskrant de NRC bericht:
Van de bijna vierduizend bedrijven die goederen exporteerden, is 40 procent een groothandel. De vuistregel is dat de helft van onze export doorvoer is, spullen importeren en vervolgens uitvoeren. Naar Duitsland bijvoorbeeld, dé handelspartner van Rusland. Aan die wederuitvoer verdienen we nog geen dubbeltje per ingevoerde euro.
De uitvoer die we zelf produceren, levert een veelvoud op. De hele export zal niet meteen wegvallen. Bedrijven kunnen dat deels opvangen met extra verkoopinzet elders. Economische relaties zijn dynamisch.
De échte schade zit niet in onze eigen handel, maar in de repercussies op de wereldhandel. Mede vanwege die wederuitvoer is Nederland (Rotterdamse haven, Schiphol) kwetsbaar voor het wel en wee van de wereldmarkten. En juist onze export blijkt structureel een zorgenkind.

Geen opmerkingen:

De Holocaust Is Geen Rechtvaardiging meer Voor Joodse Nazi's

Eitan Bronstein, bezig de geschiedenis van straten, wijken en steden terug te geven aan Palestijnen en daarmee aan de Joden in Israël. . Zev...