woensdag 21 mei 2014

Nederlands Kabinet Steunt Israelische Terreur 2

Opmerkelijk is de doortraptheid van de pro-Israellobby bij de NOS, die al enkele jaren lang  aan 'damage-control' doet zodra het Israelische terreur betreft tegen de Palestijnse burgerbevolking. Onafhankelijke journalisten zouden erop hebben gewezen  dat  op hetzelfde moment dat deze moorden werden begaan minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert' Israel bezocht. En waarom?  Volgens de Rijksoverheid: 'Doel is het markeren van de goede betrekkingen met Israël op het gebied van Defensie. Hennis arriveerde gisteren.

Vanmorgen sprak zij met haar ambtgenoot minister Moshe Ya’alon over de lopende militaire samenwerking.
Beide Defensieministers ondertekenden een verklaring dat zij streven naar afspraken over de status van ingezette militairen en over uitvoeringsaspecten, zoals de financiën.'
Met andere woorden: hoewel dit VVD-PVDA kabinet de mond vol heeft over democratie en mensenrechten, de Oekraïne en Rusland, gaat Nederland nog nauwer samenwerken met het Israelische leger dat kinderen vermoordt. De NOS zwijgt hierover. Ik kom hierop terug, aangezien dit kabinet hiermee het internationaal recht schendt. Mijn zoon Dylan, een in Londen afgestuurde jurist, die zich nu in Leiden in het internationaal recht specialiseert, wees mij op onder andere:

Responsibility of States for Internationally Wrongful Acts
PART ONE
THE INTERNATIONALLY WRONGFUL ACT OF A STATE
CHAPTER I GENERAL PRINCIPLES

Responsibility of States for Internationally Wrongful Acts 2001
Text adopted by the Commission at its fifty-third session, in 2001, and submitted to the General Assembly as a part of the Commission’s report covering the work of that session. The report, which also contains commentaries on the draft articles, appears in Yearbook of the International Law Commission, 2001, vol. II (Part Two). Text reproduced as it appears in the annex to General Assembly resolution 56/83 of 12 December 2001, and corrected by document A/56/49(Vol. I)/Corr.4.
Copyright © United Nations 2005 


Article 16


Aid or assistance in the commission of an internationally wrongful act
A State which aids or assists another State in the commission of an internationally wrongful act by the latter is internationally responsible for doing so if:
(a) that State does so with knowledge of the circumstances of the internationally wrongful act; and


(b)  the act would be internationally wrongful if committed by that State.
Dit is een codificatie van een 'rule of customary international law'. 


Attachments area


"Israël schoot schooljongens dood"

Screenshot van het filmpje waarop te zien zou zijn dat twee Palestijnen worden doodgeschoten
Screenshot van het filmpje waarop te zien zou zijn dat twee Palestijnen worden doodgeschotenYoutube
In Israël is ophef ontstaan over videobeelden waarop te zien is dat Israëlische militairen twee jonge Palestijnen doodschieten terwijl die geen bedreiging vormen.
De beelden zijn gepubliceerd door een mensenrechtenorganisatie. De opnames zijn van 15 mei en gemaakt door een beveiligingscamera die vlak bij een Israëlisch gevangenisgebouw in Ramallah stond opgesteld.
Op de Westelijke Jordaanoever wordt die dag in verschillende steden gedemonstreerd, ook in de buurt van de Israëlische gevangenis. Demonstranten raakten toen slaags met Israëlische soldaten. Palestijnen gooiden met stenen.

Rugzak

Op de clips is te zien dat de eerste jongen met zijn rugzak over straat loopt voordat hij door een kogel wordt geraakt. De tweede jongen staat stil.
De jongens van 15 en 17 jaar oud overlijden even later in het ziekenhuis aan hun verwondingen.
Volgens de Israëlische politie raakten die dag bij de demonstraties in Ramallah en Hebron 11 Palestijnen gewond en waren er alleen rubberkogels en traangas ingezet om de demonstranten uiteen te drijven. Maar volgens een Palestijnse lezing is er met scherp op de jongens geschoten.

Schoolboeken

Correspondent Monique van Hoogstraten sprak met de behandelend arts van het ziekenhuis, waar de jongens zijn binnengebracht. Hij vertelde haar dat de verwondingen van de jongens alleen door echte kogels kunnen zijn aangericht. Ook sprak ze met familieleden van een van slachtoffers, die zeiden dat ze in de rugzak met schoolboeken een kogel hebben gevonden.
Het Israëlische leger ontkent dat er met scherp is geschoten en wil dat de familie de kogel naar Israël stuurt voor onderzoek.

Geen opmerkingen:

Racism is Welcome in Israel

Roseanne Barr’s Racism is Welcome in Israel February 17, 2019 at 6:51 pm Written by  Middle East Monitor ( MEMO  Op-ed)  — The d...