donderdag 20 maart 2014

Minder Wilders


Van mijn dochter, moeder van twee lieve dochtertjes: 


Hoi familie,

Bij deze kun je via de link hieronder aangifte doen tegen Geert Wilders. Ook al haalt het niets uit, het is een signaal naar onze Marokkaans Nederlandse medeburgers dat wij, niet-Marokkanen, ook van ons laten horen op een constructieve manier, via de wet. Dus doe 't!


Stel Wilders aan het publiek in een zaal had gevraagd of ze  minder joden wilden en het publiek had dit beantwoordt ''met een juichend 'minder, minder,''' om vervolgens van Wilders te vernemen 'Dan gaan we dat regelen,' wat was dan de reactie geweest van fatsoenlijke Nederlanders?


5 opmerkingen:

Sonja zei

De mainstream pers gaat zich nu uitspreken tegen Wilders. Maar wel nadat zij hem jarenlang extreem royaal hebben bediend met exposure om hem aan stemmers te helpen.

stan zei

dat is al eerder begonnen. op een bepaald moment, meer dan een half jaar geleden, begon de new york times een hetze te voeren tegen de tea party, en wilders voelde het aankomen dat dit ook hier zou gebeuren. tegenover de telegraaf zei hij toen dat onder zijn bewind het kapitalisme geen last van zijn partij zou hebben. maar dat was te laat, de elite gaat niet nog een keer een populist accepteren, omdat dit uit de hand kan lopen, zoals ze aan hitler zag, dus kiest ze voor de partijen die ze niet hoeft te vrezen. het probleem is alleen dat zowel de economische, de politieke als de media elite hun geloofwaardigheid volledig hebben verloren en ze weten het ook. daarom leven we in een buitengewoon gevaarlijke tijd, want alleen een oorlog, een vijand van buitenaf kan de vijand van binnenuit in het gareel houden.

Sonja zei

Zeer gevaarlijke tijd. Bij de Rijksdagverkiezingen van 1928 haalde de NSDAP nauwelijks 2,6% van de stemmen, maar dat was toch voldoende om Goebbels het democratische mandaat te verschaffen. Tijdens de verkiezingscampagne van de NSDAP schreef hij: "Wij gaan de Rijksdag in om ons te bewapenen met de wapens waarin de democratie voorziet. ... Wij komen niet als vrienden, niet als neutralen. Wij komen als vijanden! Zoals de wolf een schaapskudde binnendringt, zo komen wij." (Der Angriff, 30 April 1928)

De parlementaire democratie bood de NSDAP de middelen om macht te krijgen, geholpen door de financiële crisis, het falen van 'links' om daar een antwoord op te produceren, en veel angstpropaganda, met joden en het communisme als vijanden. Nu zijn de vijanden volgens de PVV moslims en 'links'. De propaganda wordt welwillend verspreid door onze zelfbenoemde kwaliteitskranten, die vanaf het begin, samen met de politiek, de denkbeelden van Geert Wilders en zijn PVV hebben genormaliseerd, en tegelijkertijd, uit louter commerciële overwegingen, het vijandsbeeld van de moslim hebben uitvergroot.

stan zei

sonja, het grote verschil met toen is dat de economische elite het niet wil. hitler had nooit zoveel macht kunnen krijgen als hij niet gefinancierd was geweest door de economische mqacht.

Sonja zei

Is waar. Noteer ik.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...