vrijdag 6 september 2013

Verantwoordelijkheid Accepteren.

Na 18 jaar de verantwoordelijkheid te hebben ontlopen wordt de Nederlandse samenleving eindelijk gedwongen verantwoordelijkheid te nemen. De volgende stap is de verantwoordelijkheid voor de chaos in Irak en Afghanistan en Libie te accepteren:


Nederland aansprakelijk voor doden Srebrenica


Nederland is aansprakelijk voor de dood van drie moslimmannen na de val van de enclave Srebrenica in 1995. De Hoge Raad heeft een eerder oordeel van het gerechtshof daarover vrijdag bevestigd.
  • Het is goed dat Nederland nu zijn verantwoordelijkheid toegeeft, al krijgen de families daarmee hun geliefden niet terug
    Voorzitster Hatidza van de vereniging Moeders uit Srebrenica
  • © anp.
    Deelnemers aan de Nationale Srebrenica Herdenking op het Plein in Den Haag in juli dit jaar, waar de ruim 8.000 slachtoffers van de genocide in Srebrenica werden herdacht.
In mei adviseerde advocaat-generaal P. Vlas al om de cassatie van de Staat te verwerpen. Nederland vindt dat het niet verantwoordelijk is voor de dood van de mannen. Hoewel het gebied onder controle van Nederlandse soldaten stond, was de effectieve controle over de vredesmissies in handen van de Verenigde Naties (VN).

Volgens de Hoge Raad hadden na de val van de enclave niet langer de VN effectieve controle over Dutchbat, maar viel het handelen van de militairen onder verantwoordelijkheid van de Nederlandse Staat.

Lees verder in de Volkskrant:




Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...