zaterdag 14 september 2013

Paul Brill's Misdadige Opinies




Volkskrant-opiniemaker Paul Brill kan het niet verwerken dat zijn analyses over Syria keer op ker de plank missloegen. In de Volkskrant van vandaag schrijft hij:

Er is maar één manier waarop de regering-Obama gegarandeerd de regie had kunnen behouden, namelijk door onmiddellijk in actie te komen zodra ze er zelf van overtuigd was dat het Syrische regime de vermaarde rode lijn grootscheeps had overschreden.

Dus een oproep om het internationaal recht te schenden en tegelijkertijd, zoals in alle Amerikaanse oorlogen, veel slachtoffers te veroorzaken onder de burgerbevolking. In dat opzicht is Paul Brill een misdadiger, er is geen ander woord voor. Bovendien, waar baseert hij zijn mening op? De chaos in Irak, Afghanistan, en Libie? om slechts drie voorbeelden te geven. Wat voor 'regie' heeft zich daar voltrokken? Brill beseft niet wat er internationaal werkelijk speelt. Hij zwetst maar wat.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6277/Paul-Brill/article/detail/3509296/2013/09/14/Niet-verlichte-autocraat-Poetin-past-het-aureool-van-vredesapostel-niet.dhtml

Boven zijn opinie staat:

Niet verlichte autocraat Poetin past het aureool van vredesapostel niet

En hoewel deze opvatting zeker juist is, past ook Obama niet het aureool van 'vredesapostel,' zoals Brill suggereert en ook niet het aureool dat Geert Mak aan Washington geeft, wanneer hij in zijn Amerika boek beweert dat de VS 'decennialang als ordebewaker en politieagent [fungeerde],' en ook niet het aureool dat Henk Hofland geeft wanneer hij met de kwalificatie komt: 'het vredestichtende Westen.' 

Wanneer worden deze propagandisten eens volwassen door te beseffen dat in het eeuwige machtspel de belangrijkste spelers zelden tot nooit 'vredesapostels' en 'ordebewakers' zijn. De internationale politiek kent geen scherpe scheiding tussen goed en kwaad. Het gaat de grootmachten om markten en grondstoffen, de rest is misdadige propaganda van mainstream journalisten als Brill, Mak en Hofland, etc.


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Keurig, Stan. Het gezwatel van intellectuelen die de wereld alleen vanuit het Westen kunnen beschouwen is een treurige zaak. Juist zij dragen door hun impact op de publieke opinie een grotere verantwoordelijkheid dan de doorsneejournalist.

Paul zei

Terecht dat jij hier expliciet bij blijft stilstaan, Stan, want het is toch opmerkelijk dat onze kwaliteitskranten verworden lijken tot zo'n beetje de suffigste trendvolgers van de New York Times, CNN etc. die denkbaar zijn. Zij staan als enige nog met hun Obama-vlaggetjes te zwaaien als iedereen al lang verder is. Het is warempel alsof wij hier in een heel diep Amerikaans achterland zitten...

Dat Brill Poetin 'vredesapostel' noemt is natuurlijk al retoriek (en kinnesinne) want Poetin wil vooral realist zijn en geopolitiek bedrijven. Hij streeft naar een multipolaire wereld, zegt hij keer op keer. Zijn speech in München in februari 2007 was daarbij volgens mij mij het breekpunt. Daar, voor het NAVO-establishment, wond hij er geen doekjes om en sindsdien wordt hij gehaat in het Westen (tenminste door al die Atlantici in hart en nieren).

http://www.youtube.com/watch?v=ZlY5aZfOgPA

Anoniem zei

n.b. Vandaag op Volkskrant-site pagina-grote opdringerige advertentie met oproep je aan te sluiten bij burgernet. Daar heb ik een raar gevoel bij. Nu nog "onschuldig", maar voor hoelang.......Op naar de participatiesamenleving. Griezelig.

De Holocaust Is Geen Rechtvaardiging meer Voor Joodse Nazi's

Eitan Bronstein, bezig de geschiedenis van straten, wijken en steden terug te geven aan Palestijnen en daarmee aan de Joden in Israël. . Zev...