vrijdag 30 augustus 2013

NOS Propaganda 3


ISRAËL-CORRESPONDENT MONIQUE VAN HOOGSTRATEN SPEELT DE JODENKAART


Vileine propaganda van 'correspondent' Monique van Hoogstraten in TROUW:

Vorige week werd bekend dat Brussel geen samenwerking meer aangaat met Joodse instellingen en bedrijven die gevestigd zijn in de nederzettingen. Dat betekent bijvoorbeeld dat een subsidieaanvraag door een wetenschappelijk onderzoeker aan de universiteit van Ariël, een Israëlische nederzetting, niet meer gehonoreerd zal worden.

Monique van Hoogstraten is een doorgewinterde pro-Israël propagandist die zich vrijwel uitsluitend laat informeren door de Israëlische regering en het Israëlische leger. Vandaag gaat ze, in Trouw, nog een stapje verder, met een 'Kauft nicht bei Juden' suggestie, een kreet die doorgaans alleen van zionistische extremisten en fanatici te horen is die Israël doorgaans als slachtoffer presenteren. Van Hoogstraten schrijft dat uitsluitend "Joodse instellingen en bedrijven" door de EU worden uitgesloten van subsidie. En dat is gewoon gelogen, want de EU wil dat met elk bedrijf en elke instelling doen die de nederzettingen financieren, en het Joods zijn heeft daar niets mee te maken. In de betreffende regelgeving van de EU komt het woord "Joods" niet eens voor, en weten we zodoende dat Van Hoogstraten dit volledig haar duim heeft gezogen. Ik acht de kans groot dat ze het rapport eens gelezen heeft.

Het bericht in TROUW is geïllustreerd met een lachende Jood (dat zien we aan de keppel) met een druiventros in de hand.

Waarom kiest een mainstream correspondent er voor om een pro-Israël propagandist te worden? Ik kan twee redenen bedenken: vanuit ideologische overtuiging, en omdat dat het makkelijkst is. Aan de hand van haar berichtgeving valt er over beide mogelijkheden iets te zeggen. Dat dat het makkelijkst is ligt voor de hand: Van Hoogstraten hoeft thuis (in Jeruzalem) alleen maar even haar email op te halen en de persberichten van regering en leger rollen er kant en klaar uit. Dan leest ze nog eens een Israëlische krant die niet toevallig precies dezelfde 'informatie' publiceert, en spreekt ze Israëlische woordvoerders. Dat alles wordt door Van Hoogstraten uiteraard professioneel gebundeld en als hapklare brok aan het Nederlandse publiek aangeboden. Het is tevens makkelijk omdat iedere journalist in Israël een censuurverklaring moet ondertekenen, en wanneer je alleen maar propaganda overschrijft ben je er in ieder geval zeker van dat je o.a. door checkpoints wordt gelaten.

http://eindpunt.blogspot.nl/2013/07/israel-correspondent-monique-van.html

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Te erg voor woorden, Siewert van der Linden is moreel verontwaardigd en dat komt door Assad Pfff ziehier de high potentials van de jonge generatie politici; hij spreekt in de derde persoon bij BNN. WE hij heeft geen idee! Noch waar hij het over heeft! Morele verontwaardiging zonder de geschiedenis te kennen!

http://nl.wikipedia.org/wiki/Sywert_van_Lienden

https://twitter.com/Sywert

Whatever BNN maakt het punt vd week nuff said! Reclame meer dan welkom!

Malligheid kent geen tijd :)

Anoniem zei

Het soort raaskallende idioten die als geadopteerde kinderen hun onvolwassen meningen mogen debiteren verhoudt zich volstrekt tot het niveau waarop reclame gemaakt wordt. Dat van kinderen. Het is opvoedend!

Een luis in de pels is verwerpelijk tenzij het de behoefte bevredigt.
Zelfbevrediging? Me dunkt!

Anoniem zei

Ach het zijn kinderen weliswaar met de baardin de keel al lang achter de rug maar het klinkt... De huig van huichelachtig valt niet op.

Waar maak ik mij druk om, ik heb niet eens kinderen. Vergiftiging.