woensdag 14 augustus 2013

Perugia 4


Economische vluchteling uit Afrika bedelt om geld voor eten. De meeste toeristen en inwoners van Perugia geven niets.

Ondertussen vindt er in Perugia een muziekfestival plaats. Klassieke muziek. De 'Artistic Director' is een Joods Israelische. De belangrijkste gast is een Joods Israelische 'Director' uit het stadje Ashdod. Ons kent ons. Waarom Perugia niet deelneemt aan het BDS-campagne is onduidelijk. http://en.wikipedia.org/wiki/Boycott,_Divestment_and_Sanctions

Afrikaanse jongeren zoeken elkaar op. Geisoleerd in een samenleving die ze niet kennen, niet begrijpen  en waarvan het onderhuids racisme almaar toeneemt.


Bij navraag blijkt dat Perugia dit muziekfestival niet organiseert en zelfs boycot door er geen aandacht aan te besteden. Het festival is in handen van particulieren en het interessante is dat zelfs de toeristeninformatie er niet in is geslaagd om precies te achterhalen wie die particulieren zijn. Een Amerikaanse meneer, werd mij verteld. Meer wist men niet. 

2 opmerkingen:

Sonja zei

Nog een stukje geschiedenis. Het festival wordt georganiseerd door het Amerikaanse echtpaar Ilana Vered (geboren in Israël) en Peter Hermes (neuroloog uit Israël). Het wordt o.a. gesponsord door Hotel Brufani (Palace) in Perugia. Op 27 oktober 1922 kondigden Mussolini en zijn fascisten in dit hotel hun Mars naar Rome aan. Link: Italiaans artikel.

Sonja zei

Ha, hotelstrijd in Perugia. Even uitleggen. Bij Google Translate kan de lezer woorden aanklikken en een "betere vertaling" aan Google voorstellen. Ik neem aan dat wanneer er een aantal dezelfde meldingen binnenkomen Google het woord veranderr. Welnu, vertalen we het Italiaanse artikel naar het Engels dan heet Hotel Brufani opeens Hotel Sangallo - naar een ander hotel in Perugia. Ook in de Engelse vertaling. Goed artikel trouwens.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...