woensdag 28 augustus 2013

NOS Propaganda 2

Ron heeft een nieuwe reactie op uw bericht "NOS Propaganda" achtergelaten: 

En zo blijft de NOS haar verachtelijke rol als cheerleader van de VS spelen.ik zou het crimineel willen noemen. Zouden er geen kamervragen over gesteld moeten worden?
Gisteren in het journaal van acht uur. Na o.a.de openingtekst met stemverheffing"Het Amerikaanse leger is klaar om Syrie aan te vallen" ,een uitvoerige uiteenzetting (met kaart ) over de stategische posities die de VS in de regio heeft ingenomen en een verhaal (vol medeleven) hoe moeilijk Obama het wel niet heeft op dit moment waar hij allemaal aan moet denken ivm de komende aanval ("ja(?) welke actie je (?) ook neemt,kunnen de gevolgen echt levengevaarlijk zijn"????????) zei een verslaggever : Ja(?) Een overgrote meerderheid van de amerikanen wil helemaal geen amerikaans ingrijpen in Syrie(????) Wat dat betreft moet echt Obama belanceren tussen zijn eigen bevolking en natuurlijk(?) de groeiende internationale druk op amerika om ja(?) z'n verantwoordelijkheid te nemen als supermacht." ????
Het feit dat hij dus ingaat tegen de wil van zijn eigen bevolking wordt helemaal niet gek gevonden, maar als een lastige bijzaak genoemd, wordt verder niet op ingegaan.(Lang leve de democratie) Wat die groeiende internationale druk dan wel is wordt ook niet uitgelegd. En de VN wordt alleen maar genoemd omdat Timmermans hoopt(?) dat de amerikanen niet buiten de VN om beginnen met zo'n actie .......... Welcome to the Brave New World of 1984......
http://nos.nl/uitzendingen/11812-nos-journaal-27-augustus-2013-2000u.html 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

".......... Welcome to the Brave New World of 1984......"

Ik ben al tijden op zoek naar een catch-frase die de visie van deze twee omnineuse romans (die tesamen briljant laten zien in wat voor verschrikkelijk tijdperk wij leven) in één klap koppelen aan de gebeurtenissen om ons heen. Dit is hem. Briljant! Bedankt Ron!

Ron zei

Over de VN veiligheidsraad vanochtend in OVT.
Aan het eind zegt politiek commentator,VN-deskundige en voormailg medewerker Insituut Clingeldael Dick Leurdijk ,met jarenlang ontwikkelde 'deskundige' uitstraling ,zoals vele 'deskundigen' ("deskundig"taalgebruik,"deskundige"manier van spreken,"deskundige" woordkeuze e.d.) : ".....Maar laten we mekaar niet voor de gek houden. Dat geldt voor alle 5 permanente leden van de veiligheidsraad . Het eerste waar elk van die landen naar kijkt is natuurlijk (???) Wat is voor ons het belang van deze zaak. En ja(?) ze zitten wat dat betreft allemaal in 't zelfde schuitje(???), hebben de zelfde belangen te behartigen en daarom zullen ook altijd 1 lijn als het gaat om het vasthouden aan die structuur, want dat is de beste garantie voor het behoud van een permanent zetel in de veiligheidsraad en 't behoud van hun veto-recht. "
OVT medewerkers:" Tja ze zitten voor zichzelf." "Ja,daar is 't om te doen"
Dick Leurdijk:" Maar ?......Daar gaat 't toch om in de internationale politiek?" ............
Met zulke kritiekloze VN-deskundigen zullen we het moeten doen.........Zegt ook veel over instituut Clingendael....
http://www.radio1.nl/items/85047-veiligheidsraad

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...