vrijdag 7 juni 2013

Reizen zonder Geert. Op zoek naar de werkelijkheid. 3

Ron heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Reizen zonder Geert. Op zoek naar de werkelijkheid..." achtergelaten: 

Geert Mak is helemaal om.Gisteravond bij Nieuwuur raadt hij de regionale kranten, om te overleven, aan meer te spitten, meer aan onderzoeksjournalistiek te doen.het niet meer allemaal braaf te accepteren. "Dat er een bejaarde te water is gekomen dat lees je wel op internet."
http://nieuwsuur.nl/video/515292-houdt-het-friesch-dagblad-het-vol.html 



Dat is brutaal van Geert Mak. Voor elk publiek heeft hij een aangepast verhaaltje. Waarom begint hij zelf niet met serieus onderzoek voordat hij over Europa en de VS schrijft? Deze nonsens kan alleen door Hilversum worden uitgezonden.

LEES: http://stanvanhoucke.blogspot.nl/search?q=geert+mak

5 opmerkingen:

Ron zei

Deze week(16 mei) in de Groene Amsterdammer het volgende paard van Troje Chris van der Heijden over zachte journalistiek "Hoe meer ik er over nadenk hoe meer sympathie(?) ik krijg voor de zachte journalistiek." om te vervolgen met " Het klassieke(?) beeld van kwaliteitsjournalistiek is ontleend aan een tijdperk waarin burgers eerst en vooral als politieke dieren werden beschouwd."en "zo'n gezichtspunt was noodzakelijk in een periode van democratisering en emancipatie" (?) Voor de meerderheid van de westerse bevolking is die periode voltooid. Die meerderheid heeft daarom de mogelijkheid zich volledig aan andere zaken dan politiek in de enge betekenis te wijden" En t.o.v. de zachte journalistiek "Is de klassieke(?) journalistiek daarbij vergeleken niet vaak saaie, nietszeggende(?) koek die zich steeds herhaalt?" Onderzoeksjournalistiek wordt dus klassiek genoemd en saai en nietszeggend. Ik weet niet op welke planeet deze Chris van der Heijden leeft.... en dat hij dan schrijft in de Groene ja dat kon je verwachten na Geert Mak,maar het is toch weer even schikken. Het gelijk van de mainstream zogenaamd intelectueel geanalyseerd.
Stan, zeg er wat van.

Ron zei

Misschien allang bekend ,maar v.w.b. Geert Mak : werkelijk hilarisch is zijn stuk in de Groene "Haalt NRC Handelsblad 2014?" (24-10-'12) http://www.groene.nl/2012/43/haalt-nrc-handelsblad-2014 , en ,na de reactie van Peter Vandermeersch die zegt "was ik behoorlijk ongelukkig over het feit dat je, vooraleer je zulk een stuk plaatst in een gewaardeerd tijdschrift, geen wederhoor toepast." "...dat je met jouw op weinig feiten en enkel op anonieme bronnen gebaseerd stuk tweehonderd journalisten beschadigt, dat kwetst mij " zijn (Geert's) antwoord daarop. "Mijn stuk is een 'cri de coeur', een puur persoonlijke beschouwing, geschreven vanuit wat ik zelf zie, hoor en constateer, niets minder en niets meer. Het heeft geen journalistieke pretenties, maar het heeft een eigen waarde die toch voor het publieke debat van belang kan zijn."en "Die spiraal, van commercialisering en financieel stunten met het journalistieke instituut NRC Handelsblad, moet doorbroken worden, en wel snel. Anders is het te laat."http://www.groene.nl/commentaar/2012-10-29/geert-mak-antwoordt-peter-vandermeersch

Ron zei

Sorry ,je hebt er natuurlijk al over geschreven.

Ron zei

N.B. deze Chris begrijpt o.a.niet dat hij eigenlijk zelf nog steeds met een dedain praat over anderen. De arrogantie druipt er vanaf. Wat een onnozele polder-intelectueel.

Ron zei

Toch nog even dit .Zoals na zijn kritische stuk over de NRC als verdediging vermeld zou onze onderscheiden en gelauwerde "historicus" Geert Mak ook over zijn boeken en documentaires moeten zeggen " Mijn boeken en documentaires zijn een 'cri de coeur', een puur persoonlijke beschouwing, geschreven vanuit wat ik zelf zie, hoor en constateer, niets minder en niets meer. Het heeft geen journalistieke pretenties, maar het heeft een eigen waarde die toch voor het publieke debat van belang kan zijn....." Maar dat strookt niet met de pretentieuse vorm/inhoud.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...