donderdag 27 september 2012

Miltairen versus Burgers

Om hun baan te behouden willen Nederlandse militairen ingezet worden tegen de Nederlandse bevolking. De gekte houdt niet op. De Volkskrant bericht:

'Leger had rellen Haren kunnen voorkomen'
27/09/12, 10:59  − bron: ANP
© ANP. Een Leopard tank maakt een ceremoniele rit op het Lange Voorhout bij het afscheid van de cavalerieregimenten Huzaren van Sytzama en Huzaren Prins van Oranje. De regimenten worden ontbonden en dit betekent het afscheid van de tank als wapen van de Nederlandse krijgsmacht.
UPDATE De rellen in de Groningse plaats Haren hadden voorkomen kunnen worden als het leger was ingezet. Dat zeggen de verenigingen van Defensie-personeel GOV/MHB in een brief aan de informateurs Wouter Bos en Henk Kamp.
'5000 militairen staan op afroep van de civiele autoriteiten gereed. In onze beleving had 'Haren' dan ook niet mogen gebeuren', aldus de Gezamenlijke Officieren Verenigingen en Middelbaar en Hoger Burgerpersoneel.

GOV/MHB waarschuwt beide informateurs donderdag dat verdere bezuinigingen op de Nederlandse krijgsmacht volkomen onverantwoord zijn. 'Defensie is na 22 jaar van bezuinigingen tot op het bot toe uitgekleed.'

3 opmerkingen:

Sonja zei

In Madrid waren afgelopen woensdag 200.000 mensen op de been en daar werd het leger nog niet ingeschakeld...

stan zei

het tekent de krankzinnigheid, in de letterlijke zin van het woord, in nederland. er is iets fundamenteel fout in onze samenleving.

Anoniem zei

De afgedankte tanks konden niet aan Indonesie verkocht dit jaar. Details!
http://stopwapenhandel.org/node/1360 Als duurzame ontwikkelingshulp zeg maar, en risicospreiding in de beleggings- portefeuille van onze pensioensfondsen. Zelfs van edelmetaal is 't de vraag of 't wel waardevast is tenslotte en staatsobligaties mwah. Nee, hier zit toekomst in!