woensdag 12 september 2012

NATO's Military Industrial Complex 6


Nu de NAVO in Libie terroristen aan de macht heeft geholpen volgt logischerwijs de rekening. Een aanval op Syrie en Iran zal dezelfde gevolgen hebben.

'Ambassadeur VS omgekomen in Libië door raketaanval'

Door: Redactie − 12/09/12, 11:13
© AFP. Een uitgebrande auto bij het Amerikaanse consulaat in Benghazi.
De Amerikaanse ambassadeur in Libië en drie stafleden zijn omgekomen door een raketaanval in de Libische stad Benghazi. Dat meldde persbureau Reuters op basis van een Libische bron.
Het is niet duidelijk of de aanval plaatsvond toen de ambassadeur in de auto zat of in het consulaat was.

Een gewapende bende viel gisteren de diplomatieke post aan uit boosheid over een Amerikaanse film die de islam zou beledigen.

Volgens de autoriteiten in het land zetten de aanvallers in Benghazi zwaar geschut in. Ze vuurden granaten af op het gebouw en staken een deel van het pand in brand. Verschillende Libische agenten raakten gewond toen ze de militante groep probeerden tegen te houden.

Volgens de Wall Street Journal zijn de milities boos over de film Innocence of Muslims. De 52-jarige maker is een Israëlische Amerikaan die de islam 'een kanker' noemt. Journalisten ter plaatse in Benghazi zeiden eerder dat demonstranten de naam van de conservatieve predikant Terry Jones noemden. Die zou dinsdag live op een website een symbolisch proces tegen de profeet Mohammed organiseren onder de noemer 'Internationale Vonnis Mohammed Dag'.

1 opmerking:

Sonja zei

Goed commentaar: http://www.huffingtonpost.com/peter-van-buren/it-wasnt-just-a-movie-us-_b_1877867.html

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...