vrijdag 21 september 2012

Koninklijk Huis

'Rapport kosten Koninklijk Huis blijft geheim
Bewerkt door: redactie − 21/09/12, 09:30  − bron: ANP
© EPA. Koningin Beatrix in de GOuden Koets tijdens Prinsjesdag, dinsdag.
De jaarlijkse rapportage van externe accountants over de kosten van het Koninklijk Huis zal niet naar buiten worden gebracht. De Rijksvoorlichtingsdienst bevestigde vrijdagochtend berichtgevinghierover van RTL Nieuws.
RTL Nieuws had het stuk over de zogeheten functionele uitgaven opgevraagd op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob), maar kreeg dit niet. Volgens het ministerie van Algemene Zaken komt de privacy van de koningin, prinsen en prinsessen in het gedrang door het stuk te publiceren. Een woordvoerder benadrukt dat andere opgevraagde stukken wel zijn verstrekt.

In het accountantsrapport staat of de declaraties van het Koninklijk Huis via de regels verlopen. In het verleden was er onder meer ophef over de vliegkosten die de koningin, prinsen en prinsessen vergoed krijgen.

We zijn weer bij af. De regenten zijn weer helemaal terug. Democratie? Openheid? Kennelijk is in ons soort democratie de privacy van het staatshoofd belangrijker dan het belang van de belastingbetaler met wiens geld de vorstin betaald wordt.

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...