dinsdag 7 augustus 2012

Syrie 66

'Nieuwe post op Willy Van Damme's Weblog

Britse SAS in Syrië

by willyvandamme
Volgens een bericht in de Britse conservatieve krant Mail on Sunday van zondag 5 augustus levert de Britse regering ultramodern communicatiemateriaal aan de rebellen in Syrië. Het is materiaal dat hitte, zandstormen en water kan weerstaan en moet dienen om een betere coördinatie tussen die verschillende soms met elkaar vechtende rebellengroepen te verbeteren.
Media-advies
Volgens de krant betekent dat ook dat er Britse militaire adviseurs in het land actief zijn. Die zouden aldus het dagblad vertrekken vanuit basissen in Jordanië, een oude Britse kolonie wiens koningshuis na de onafhankelijkheid steeds nauwe relaties met London heeft blijven onderhouden.
Het zou hier gaan om mensen van de SAS, de Special Air Services, de afdeling special forces van het Britse leger, en de SBS, de Special Boat Services, mensen van de Royal Navy. Nog steeds volgens de krant zou men hen ook technieken leren over hoe om te gaan met o.m. de buitenlandse media.
Op die wijze wil men de indruk vermijden dat het hier vooral gaat om een door salafisten geleide opstand. Zo blijken volgens vele getuigenissen ook tientallen Britse jihadisten in Syrië te vechten tegen Assad.
Het lijkt weinig twijfel dat de Britse regering de meeste namen van die jihadisten ook wel kent. De regering van David Cameron heeft immers een grote controle over dit milieu en beschikt bijna zeker over de namen van de meeste betrokken personen en organisaties.
Sjeik Bassam Ayachi
Ook deze lijken dus met toestemming van de Britten naar Syrië te zijn getrokken. Er is immers geen verhaal gekend van arrestaties in dit milieu naar aanleiding van de oorlog in Syrië.
Het is trouwens opvallend dat niemand in België verhinderde dat ook de zoon van de Belgisch-Syrische sjeik Bassam Ayachi, een man gelinkt aan Al Qaeda, zonder problemen naar Syrië kon vertrekken.
Deze moest nochtans wegens terrorisme voor de Brusselse rechtbank verschijnen. Ongetwijfeld werd ook deze nauw door de Staatsveiligheid gevolgd en toch kon hij het land ontvluchten richting Syrië. Ongetwijfeld een vraag voor het parlement aan Alain Winants, chef van onze Staatsveiligheid. 
Toen de Nederlandse persfotograaf Jeroen Oerlemans recent pal over de Turkse grens door een groep jihadisten werd gekidnapt bleken minstens 15 van die jihadisten gezien de dialecten die ze spraken uit het Verenigd Koninkrijk te komen. Waarna de Britse regering een onderzoek beloofde. Wat bijna zeker niets zal opleveren. Wedden?
Voorheen zijn er in de media al verhalen verschenen over Franse soldaten die in Syrië gevangen waren genomen alsmede over militairen uit Qatar, de Israëlische Mossad en Amerikaanse huurlingen van SCG International. Hoeveel buitenlandse jihadisten er in Syrië vechten is moeilijk in te schatten. Iemand noemde recent al zelfs een getal van  65.000, maar dat lijkt eerder aan de hoge kant.
Willy Van Damme
willyvandamme | 6 augustus 2012 op23:59 | Categorieën:Uncategorized | URL:http://wp.me/pgSxv-1D6
Reactie   Bekijk alle reacties'

Geen opmerkingen: