dinsdag 17 juli 2012

Brabosh


Israëlische ambassade waarschuwt voor fanatieke website Brabosh – als fanatisme omslaat in haat en nijd
http://joodsactueel.be/2012/06/08/brabosh-com-als-pro-israel-fanatisme-ontaardt-in-haat-en-nijd/

Israëlische ambassade waarschuwt voor fanatieke website Brabosh – als fanatisme omslaat in haat en nijd

  • Vrijdag 8 Juni 2012 10:00
  • 6
De militante en extremistische website brabosh.com wordt door bronnen binnen de Israëlische ambassade in ons land aanzien als een gevaar, dat staat deze maand te lezen inJoods Actueel. Brabosh, dat zichzelf gedoopt heeft tot de ‘Vlaamse vrienden van Israël’ is het werk van één man, Hugo Van Minnebruggen die voor alle duidelijkheid niet Joods is.
Daarom is het belangrijk dat de buitenwereld inziet dat brabosh.com geen Joodse website is, niet gelieerd is aan Joods Actueel (zoals vaak door Israëlbashers wordt beweerd), niet spreekt in naam van de Joodse gemeenschap en ook niet spreekt in naam van Israël.
Een bron op de ambassade is duidelijk:
“Dat soort vrienden hebben wij niet nodig. Dit bezorgt ons een uiterst slechte naam, het gaat namelijk in tegen al waar wij voor staan, vrije meningsuiting, respect voor moslims en de tweestatenoplossing zoals uitgesproken door de voorbije vier regeringen van Israël. Door deze website dreigt de perceptie gecreëerd te worden dat de standpunten van de site die van Israël zijn, wat hoegenaamd niet klopt. Het is wel pijnlijk nefast. Het laatste wat wij nodig hebben is in de ogen van de Vlamingen gepercipieerd te worden als een stelletje radicale gekken”.
Met andere woorden, die zelfverklaarde ‘Vriend van Israël’ bewijst de Joodse staat net géén goede dienst.
Terwijl Joods Actueel Israël door een realistische en kritische bril bekijkt, is elke vorm van kritiek in de ogen van Van Minnebruggen een vorm van verraad. Wie een afwijkende mening heeft, is voor hem een verrader of een vijand, zo ook Joods Actueel, Michael Freilich, Hans Knoop en het FJO, André Gantman en Ludo Van Campenhout.
Door altijd wild om zich heen te schoppen, geraakt Van Minnebruggen steeds meer geïsoleerd, waardoor hij nog meer verbitterd wordt en nog wanhopiger op zoek gaat naar bijval. Zelfs voor de Israëlische ambassade is hij ondertussen persona non grata geworden.

Ideologische zuiverheid

De 'anti-zionist' Michael Freilich met de Israëlische ambassadeur vorige maand
De 'anti-zionist' Michael Freilich met de Israëlische ambassadeur vorige maand
Van Minnebruggen heeft zowat alle politieke watertjes doorzwommen, van extreem rechts tot extreem links. In de jaren ’70 is hij lid van de extremistische VMO, een organisatie met een duidelijke fascistische ideologie. Van Minnebruggen wordt in die jaren opgepakt en veroordeeld tot een voorwaardelijke straf wegens het toebrengen van letsel aan Schaarbeekse politiegenten. Bij de VMO geldt volgende regel: er zijn weinig leden en de ideologische zuiverheid van de leer staat centraal. Ze hebben weinig voeling met de dagelijkse realiteit en voelen zich superieur aan de anderen: ze zijn de elite. Wie een afwijkende mening heeft, is een verrader of een vijand.
Later wordt Van Minnebruggen socialistisch en ten slotte leunt hij aan bij het communisme en roept hij op om te stemmen voor de PVDA+, de partij die tot op de dag van vandaag de massamoordenaars Stalin, Mao en Pol Pot als helden naar voren schuift. Ook de communisten vormen een kleine groep en hebben weinig voeling met de dagelijkse realiteit van de doorsnee burger. Ook bij hen staat de ideologie centraal, ook zij zijn overtuigd van het eigen gelijk. Ook zij noemen wie daarvan afwijkt, een verrader of een vijand.
Als Hugo later ‘de Joden’ ontdekt blijft zijn elitaire visie overeind. Terwijl Joods Actueel Israël door een realistische en kritische bril bekijkt, is elke vorm van kritiek in de ogen van Van Minnebruggen een vorm van verraad. Vooral Joods Actueel en Michael Freilich moeten het ontgelden. Maar dat geldt ook voor het Forum der Joodse Organisaties, want op de Shoah herdenking had men het niet over Israël.
Ludo Van Campenhout wordt de grond ingeboord vanwege zijn overstap naar de NV-A. Hetzelfde lot ondergaat André Gantman.

Blind voor de realiteit?

Een politiek die enkel en alleen op een ideologie gebaseerd is, is gedoemd tot mislukken. Door extremistische overtuigingen help je Israël niet voort, integendeel, je zorgt het voor dat het land verder geïsoleerd wordt.  Daarom is het belangrijk dat de vele vrienden die Israël heeft, gehoord worden, in zoveel mogelijk middens. En dat lukt ook zoals Joods Actueelvaak aantoont, denk maar aan de petitie verschenen in De Standaard tijdens de Gaza oorlog ondertekend door politici van verschillende partijen met als titel ‘Eenzijdige ongenuanceerde kritiek leidt tot antisemitisme’.

Toekomst?

Rudi Roth, een mediawatcher die zich toelegt op de opvolging van anti-Israëlische en antisemitische berichtgeving in de media volgt Van Minnebruggen al gedurende jaren, en zegt over deze situatie: “De persoonlijkheid achter deze website is nu genoegzaam bekend en ik hou mijn hart vast voor wat er gaat gebeuren als Hugo opnieuw ‘switcht’ van kant, naar zijn oude vrienden van de PVDA. Het zou mij niet verbazen indien hij dan in de toekomst radicaal pro-Palestijns en virulent anti-Israël zou worden. Vlaamse vrienden van Palestina bijvoorbeeld. Lucas Catherine zal hem graag zien komen”.
Een andere mediawatcher vult aan: “Deze veronderstelling kan best wel ooit uitkomen: stel je voor, hij ALLEEN weet wat goed is voor de Joden / Israël en die “domme Joden die geen letter Nederlands spreken, die te religieuze Joden, die ‘mediageile’ Joden (Freilich, Knoop, Gantman, e.d.) en die stupide Israëli’s willen niet horen wat goed voor hen is”. Binnenkort tijd voor het andere extreem?”
Hugo van Minnebruggen in Israël
Hugo van Minnebruggen in Israël

De meest kritische tegenstanders bevinden zich onder de diaspora-Joden zoals recent nog gebleken is met Michael Freilich en Hans Knoop alsmede het lamentabele hasbarabeleid dat wordt gevoerd vanuit de Israëlische ambassade te Brussel – aldus Hugo Van Minnebruggen op zijn website'



3 opmerkingen:

Sonja zei

Ik zie die publicatie anders. Je moet het je zo voorstellen: wanneer Brabosh een website van Ratna Pelle zou zijn, dan is Joods Actueel het CIDI. Het CIDI heeft extremisten als Pelle en Yochanan Visser e.d. nodig om haar blazoen de schijn van fatsoen en humaniteit (tegen racisme, voor vrede, etc.) te geven, terwijl het wezenlijk dezelfde zionistische propaganda voert. In dit licht moet je deze publicatie zien. Ik lees wel eens een paar zinnen op Joods Actueel, maar het is m.i. net zo extreem, wanneer het over de Palestijnen gaat. Zelfs radicaler dan het CIDI.

Lucas zei

Exclusief Brabosh-interview van Stan de Jong-verslaggever Pim van den Dool met Ronny Naftaniel:

Naftaniel: “Ik heb me de afgelopen dagen afgevraagd of ik er goed aan heb gedaan om met Bouzerda (woordvoerder AEL – red.) in debat te gaan. Toch denk ik dat het belangrijk is om een gevaarlijke organisatie als de AEL van repliek te dienen.”
http://brabosh.com/2009/08/31/ronny-naftaniel/

Lucas zei

Donderdag 25 Maart 2010
Wij krijgen wel vaker haatmail toegekregen. Een voorbeeld hiervan was een mailtje die eerder deze week op de redactie belandde van ene Jo Heeman . Hierbij zijn tekst en de repliek van onze medewerker Hugo Van Minnebruggen:
http://joodsactueel.be/2010/03/25/email-aan-vlaamse-joden-stop-met-jullie-smerige-daden/

How Zionists Treat Their OWN POPULATION

  https://twitter.com/Kahlissee/status/1780545543602675793 Khalissee @Kahlissee How the wives of Israeli hostages were beaten outside Netany...