vrijdag 29 juni 2012

Twan Huys en Ken Carson 3

De Nederlandse Ken Carson. Nihilisme met 'zo'n duidelijke kaaklijn.'


In de Angelsaksische wereld heet het conspiracy of silence en daar is alles mee gezegd. Een concreet voorbeeld daarvan is 'het feit dat onze tijd moeiteloos aanneemt dat moord te rechtvaardigen is,' wat 'te maken heeft met die onverschilligheid voor het leven waardoor het nihilisme wordt gekenmerkt.' (Albert Camus)


Staatsterreur, het vermoorden in georganiseerd verband van burgers, inclusief vrouwen en zelfs kinderen die door de media geportretteerd worden als onze tegenstanders, is dan in het openbaar geen onderwerp van gesprek meer. Terreur wordt zo verzwegen en ook het verzwijgen wordt verzwegen, evenals de kritiek op dat verzwijgen. 


Die nihilistische mentaliteit is kenmerkend voor de 'vrije pers,' de commerciele massamedia. Vandaar mijn kritiek op televisiejournalisten als Twan Huys die een illustrerend voorbeeld gaf van de conspiracy of silence toen hij Madeleine Albright aan het woord liet in zijn programma De NOVA College Tour. Let op de naam 'College Tour.' Klinkt hip, een roadshow, met de sterren op pad. En voor wie is het allemaal bedoeld? College impliceert dat de NOVA Tour zich richt jonge mensen die geschoold moeten worden. Albright kon dan ook haar boek verkopen aan een geselecteerd publiek van Amsterdamse studenten. En wat leerden de studenten? Wel, in elk geval dat een televisiejournalist een autoriteit zeker niet kritisch ondervraagd, maar gewoon haar of zijn propaganda laat spuien. Twan Huys had voor de camera eerder zijn schoen opgegeten dan dat hij Albright had gevraagd waarom zijn de moord op een half miljoen Irakese kinderen onder de vijf jaar had gerechtvaardigd op de Amerikaanse televisie. http://www.fair.org/index.php?page=1084/ En http://www.youtube.com/watch?v=FbIX1CP9qr4


Die vraag had natuurlijk het einde ingeluid van Twan's televisiecarriere en dat zou voor hem gelijkstaan aan zelfmoord, want Huys is niet meer dan zijn imago van 'mooie man met zo'n duidelijke kaaklijn' waaraan hij al die jaren zorgvuldig heeft gewerkt. En dus is voor hem de moord op een half miljoen Arabische kinderen geen relevant feit, niet relevant genoeg om Albright daarover lastig te vallen. Waren de slachtoffer daarentegen een half miljoen joodse kinderen geweest of een half miljoen blanke christelijke kinderen dan had Huys natuurlijk alleen maar daarover gesproken en talloze kritische vragen gesteld aan de autoriteit die mede verantwoordelijk was voor deze genocide. Die respectloze mentaliteit toont hoe het nihilisme werkt bij barbiepoppen als Twan Huys. 


Meer: http://stanvanhoucke.blogspot.nl/search?q=twan+huys


6 opmerkingen:

Sonja zei

Zo'n duidelijke kaaklijn kun je kweken door vaak kauwgum te kauwen.

jvdheuvel zei

Ik vraag me af wat er zo duidelijk is aan deze kaaklijn.

stan zei

dat moet je degene vragen die de opmerking heeft gemaakt, een 28 jarige cum laude afgestudeerde dame die invest banker wil worden.

stan zei

http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2012/06/twan-huys-en-ken-carson-2.html

Jan Verheul zei

Het is me opgevallen dat journalisten die enkele jaren in Amerika hebben gewerkt, daarna flink carriere maken: Philip Remarque, Charles Groenhuisen (is dan wel net niet door gegaan) en Martin Bosman van de PVV.

Natuurlijk worden de beste mensen naar de VS gestuurd, maar ook kunnen ze daar in alle rust getest en gebrainwashed worden. Hun betrouwbaarheid (voor de Power Elite) neemt toe.

En verder:
De sancties tegen Irak in de jaren 90 waren onterecht: Saddam had ook toen al geen WMD's meer.
Dat heeft Carne Ross verklaard, en hij was diplomaat en verantwoordelijk destijds: http://tiny.cc/uosogw

stan zei

niet de 'beste' journalisten worden naar de vs gestuurd maar de meest plooibare.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...