vrijdag 4 maart 2011

Hollandse Amateurs

Een ander schitterend voorbeeld van hoe de Hollander zichzelf voor gek kan houden is het feit dat 'drie bemanningsleden van een Nederlandse marinehelicopter zondag' door Libische autoriteiten zijn opgepakt. Een van de gevangenen is een blonde vrouw, zo is op een foto op de voorpagina van de NRC te zien, 'een van de twee vrouwelijke bemanningsleden.' Twee!!! Ik bedoel, als de Britten manschappen inzetten zijn dat SAS-ers. De Nederlandse autoriteiten denken dat ze amateurs kunnen inzetten. Het is tekenend voor de krankzinnige mentaliteit waarbij de Hollanders mijlenver van de werkelijkheid zijn afgedreven. Ze hebben overal praatjes, weten alles beter en als het puntje bij paaltje komt kunnen ze niet eens een simpele militaire operatie verrichten. Een blondje oorlogsgebied insturen omdat de geemanicpeerde vrouw nu ook een woordje mag meespreken. De Telegraaf noemde deze amateurs 'helden' en zo raken we steeds verder verdwaald in de virtuele werkelijkheid die in de polder de realiteit bepaalt.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Nee, Stan... het was een briljante psy-op van het leger. Stuur vrouwen, Gadaffi is gek op vrouwen en zal ze niet zo snel afmaken! Maar alle gekheid op een stokje, ongeacht deze waardeloze actie waarbij de drie 'redders' nu vastzitten en de evacue's gewoon naar huis mochten, vind ik dit stukje vrij seksistisch van aard.

Martijn

stan zei

seksistisch? dit is nu precies de gekte die ik probeer aan te tonen. martijn, uit je reactie blijkt dat je nooit grootschalig geweld van nabij hebt meegemaakt. daar stuur je geen vrouwen naar toe, daar stuur je ook de meeste mannen niet naar toe. daar stuur je sas-mannen naar toe. en waarom die? welnu, heel simpel, die mensen zijn killers, zijn daar speciaal op geselecteerd, de meesten zijn in de burgermaatschappij onhoudbaar, aangezien ze sociaal gestoord zijn. nog nooit eerder is het aantal amerikaanse soldaten dat een syndroom oploopt zo hoog geweest als nu. dat is verklaarbaar. de meesten van hen zijn geen killers, maar mensen uit de laagste sociale klassen die geen ander alternatief hebben dan in dienst gaan. die mensen zijn volstrekt ongeschikt voor oorlog, net zoals vrouwelijke soldaten dit zijn. vandaar dat je ook geen vrouwelijke sas-eenheid hebt. dat heeft niks met seksisme te maken en alles met de werkelijkheid. het feit dat je die twee door elkaar haalt is een van de grote problemen van de moderne tijd. het ontbreekt de meeste mensen tegenwoordig aan ervaring, die ervaring is vervangen door ideologische opvattingen.

Anoniem zei

Je hebt helemaal gelijk Stan, ik viel over het woord 'blondje' (door mijzelf aangevuld met 'dom'- wie is hier seksistisch?). Ik heb idd nog nooit grootschalig geweld meegemaakt, ik zat op het strand in Tel Aviv een club sandwich te eten op 28 december 2008. Na alle horrorverhalen van o.a. winter soldier 2008, en de idioot hoge zelfmoordcijfers van amerikaanse veteranen en de aanranding of verkrachting van 1 op de 3 vrouwen in het amerikaanse leger zegt meer dan genoeg. Excuses voor mijn opmerking.

Martijn

AdR zei

In de Nederlandse verhoudingen hadden het dus commando's moeten zijn?

stan zei

ja, commando's. probeer je voor te stellen, adr, een al flink opgefokte khadaffi-strijder, die 1 ding zeker weet, als hij verliest verliest hij alles, inclusief zijn leven. vluchten kan hij niet want dan pakt het westen hem op om hem te veroordelen. als deze strijder nu een aantal helicopters ziet landen waaruit zwaar bewapende commando's springen dan bedenkt hij zich wel tweemaal voordat hij iets onderneemt.

nu nederland, 1 helicopter dus geen gebruikelijke backup voor noodgevallen zoals de amerikanen altijd doen. et voila, daar stappen twee vrouwen uit, welke gek bedenkt dit? dit heeft niks met seksisme te maken maar met gezond verstand, degene die dit niet begrijpt is het spoor bijster. ik heb het dan niet eens over de mogelijkheid dat de vrouwen verkracht kunnen worden, wat hen extra kwetsbaar maakt.

stan zei

martijn

de eerste keer dat in mijn richting geschoten werd was ik met twee vrouwen, anneke jos mouthaan die later een ander joods geluid oprichtte, en yael oren, een joods israelische activiste. het was in gaza meer dan 20 jaar geleden en israelische militairen vuurden op ons en een groepje kinderen dat ik aan het interviewen was. anneke raakte in paniek, yael riep naar haar foto's te nemen aangezien anneke een fototoestel bij zich had en ik controleerde of mijn geluidsapparatuur alles goed registreerde. pas na afloop kreeg ik een angstaanval nadat ik beseft had wat er was gebeurd. alleen ernstig gestoorde mensen raken door geweld niet van de kaart. die mensen worden onze killers, de anderen zijn hun slachtoffers. vrouwen die worden opgeleid om helikopterpiloot te worden zijn wat mij betreft niet geemanicipeerder dan vrouwen die niet getraind zijn in geweldpleging. bovendien hadden de betrokken vrouwen geen oorlogservaring en dat maakt hen niet geschikt voor dit soort operaties. waarom ook twee vrouwen? was het een demonstratie hoe sterk vrouwen kunnen zijn zodra ze tegen arabieren worden ingezet? zelfs het israelische leger maakt wat betreft zijn keurtroepen onderscheid tussen mannen en vrouwen. welke idioten hebben we hier in nederland aan de macht gekregen?

Sonja zei

Ik vatte dat "blondje" net zo op als Martijn. Natuurlijk is het immoreel om killers te trainen en mensen een slagveld op te sturen of een gebied te bezetten. Maar of dat doen met een vrouw nog erger is als dat doen met een man zie ik niet zo. Ik vind het beiden even onnatuurlijk.
Wat ik niet begrijp is dat mannen en vrouwen hun dochters en zonen zo opvoeden dat ze de keus maken om in het leger te gaan. Mijn dochter mag van mij alles worden wat ze wil - behalve het leger ingaan. Dan zou ik álles in het werk zetten om dat te voorkomen. Ik ben dan ook in staat om voor de auto of het busje op straat te gaan liggen.

stan zei

waarom het begrip blondje? wel, dat is simpel sonja. stel het was gelukt, dan was er hetzelfde gebeurd als met bush op dat vliegdekschip. de hele nederlandse pers had de vrolijk lachende blonde meiden gefotografeerd als helden, zoals ze nu al genoemd worden. leuke blonde meiden die die gek van een khadaffi een lesje hadden geleerd. vrouwen worden net zo gebruikt in dit spel als mannen.

Sjuul van Dissel zei

Het is hier vloeken in de 'kerk'. Maar dat 'blondje' was een jaar geleden bij P&W, vanavond ook ter sprake met beelden van toen. De propagandamachine draait op volle toeren. Als 'blondjes' worden ingezet, nou dan weet je het wel. " vrouwen worden net zo gebruikt in dit spel als mannen." In dit geval niet helemaal "net zo".

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...