zaterdag 26 februari 2011

The Zionist Regime 27

Israëlisch geweld is weerzinwekkend

Index
Folteren van gevangenen, poging tot verkrachting kinderen, beschieten van burgers en opsluiten van Sheikh Raed Salah
Lezersbrief
Het geweld dat de Israëlische staat de voorbije uren toont is totaal onaanvaardbaar en weerzinwekkend. De internationale gemeenschap moet ogenblikkelijk Tel Aviv veroordelen voor deze barbaarse daden tegenover het Palestijnse volk.
De Palestinian Prisoners Club maakte zonet twaalf gevallen van foltering bekend in de Israëlische Etzion gevangenis. De Palestijnse gedetineerden werden geslagen met stokken, kettingen en ijzeren geweerkolven. Talrijke lichaamsverwondingen waren het gevolg van voortdurend schoppen en slagen tijdens hun ondervraging. Drie gevangenen kregen ook klappen op het hoofd.
Het Palestijns ministerie voor Gevangenen heeft weet van grote aantallen kinderen die in kleine ruimtes worden opgesloten, die hun beweging, slaap en dagelijkse activiteiten belemmeren. Deze Palestijnse kinderen moeten ook voor de militaire rechtbank verschijnen alhoewel ze jonger dan 18 jaar en dus minderjarig zijn. Familiebezoek wordt niet toegelaten door Israël. Verschillende juridische centra bevestigen dat de meerderheid van gedetineerde kinderen werden gearresteerd tijdens het spelen op de straat of uit huizen of scholen kwamen. Foltering en slagen is gemeengoed. Seksuele intimidatie en poging tot verkrachting  van deze kinderen door Israëlische ondervragers is vaak aan de orde van de dag. De Conventies van Genève worden eveneens geschonden door gevangenen geen aangepaste medische verzorging en geneesmiddelen te bezorgen.
De VN-mensenrechtenraad moet onverwijld de toestand in de Israëlische foltergevangenissen onderzoeken. Israël kent een systematische misdadige politiek van het totaal negeren van  internationale- en mensenrechten. Bovendien begaat Tel Aviv volgens de Conventies van Genève een illegale daad door gevangen genomen burgers uit bezet gebied over te plaatsen. De oorlogsmisdaden van de Israëlische staat tegen Palestijnse gevangenen kunnen niet langer zonder gevolg blijven.
Ook gaan de Israëlische oorlogsmisdaden tegen de Gazastrook onverminderd verder. Israëlische beschietingen veroorzaakten elf gewonden in Zaytoun, ten oosten van Gaza-stad. De Israëli’s lokten Palestijns verzet uit door met legervoertuigen het oosten van Gaza-stad binnen te dringen. Sinds maart 2010 werden zes Palestijnse afvalverzamelaars gedood en raakten er 130 gewond door Israëlisch geschut.
Alsof dit nog niet voldoende geweld was, werd enkele uren geleden Sheikh Raed Salah, de leider van de Islamitische beweging in Israël gearresteerd zonder aanklacht en naar een geheime locatie gebracht. Israël miskent hiermede het recht op godsdienstvrijheid, organisatie en recht op verdediging. Het moet onmiddellijk de Sheikh vrijlaten indien er geen reden voor aanhouding bestaat.
De VN-Veiligheidsraad moet onmiddellijk Israël vragen om het geweld tegen Palestijnse burgers en in het bijzonder kinderen te stoppen. Sheikh Raed Salah moeten worden vrijgelaten en de blokkade van de Gazastrook worden opgeheven. Ook de VN-mensenrechtenraad moet een krachtdadig standpunt innemen over dit afgrijselijke gedrag van door Tel Aviv.
Gianni.

* Linken:
Palestinian Prisoners Club: 12 Cases of Torture this Week -http://english.wafa.ps/index.php?action=detail&id=15290
About Dozen Palestinians Injured in Israeli Shelling on Gaza -http://english.wafa.ps/index.php?action=detail&id=15288
Israel Arrests Sheikh Raed Salah in Jerusalem - http://english.wafa.ps/index.php?action=detail&id=15281
Israeli Interrogators Attempt to Rape Detained Child -http://english.wafa.ps/index.php?action=detail&id=15280

Geen opmerkingen: