donderdag 3 februari 2011

Uri Rosenthal. Een Nederlandse Minister 27

Rosenthal sprak niet met Iraanse collega over lot Bahrami

BINNENLAND 
Minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken heeft geen contact gehad met zijn Iraanse collega over de zaak van de Nederlands-Iraanse Zahra Bahrami. Dat schrijft hij vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.
Kamervragen Bahrami
Vorige week werd Bahrami opgehangen, nadat ze in januari schuldig was bevonden aan drugsbezit. Volgens Rosenthal heeft hij er alles aan gedaan om de executie van Bahrami te voorkomen. D66-leider Pechtold twijfelde daaraan en stelde schriftelijke vragen over de kwestie.
Geen contact met collega Iran
In de brief van Rosenthal aan de Kamer staat te lezen dat de minister geen persoonlijk contact heeft gehad met de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken over het lot van Bahrami. Hij heeft wel gesproken met de Iraanse ambassadeur in Nederland.
“Misleid door het van Iraanse zijde geschetste tijdpad zijn we niet toegekomen aan de zwaarst denkbare stappen, waarbij u moet denken aan mijn persoonlijke inzet in contact met mijn Iraanse collega of andere contacten op nog hoger niveau,” schrijft Rosenthal in de brief.
http://www.nrc.nl/nieuws/2011/02/03/rosenthal-sprak-niet-met-iraanse-collega-over-bahrami/?utm_campaign=nieuwsbrief&utm_source=email

Het probleem van mevrouw Bahrami was het feit dat ze niet joods was. Overigens neemt op hjet ministerie van Buitenlandse Zaken de kritiek op de zionistische Rosenthal steeds meer toe, en vraagt men zich af of Uri Rosenthal die mensenrechten ondergeschikt acht aan economische belangen als minister de eindstreep wel zal halen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Uri Rosenthal, minister van Israelische zaken.

Blij te lezen dat zijn medewerkers op het ministerie zulk verradersgedrag niet tolereren.

groet, Koen

Anoniem zei

De zionistische minister Uri R acht Irgun belangen hoger dan economische belangen en dan economische belangen nog eens hoger dan mensenrechten.

Irgun houdt onze bewindslieden goed in de gaten, maar in het geval Uri is dat niet nodig. In Noorwegen wordt de Minister Buza Stoere nu aangevallen omdat hij een telefoongesprek met Hamas voerde.

Uri R mag van Irgun niet eens met Iran praten zelfs al zou hij dat hebben overwogen.

Ik houd er niet van om anoniem te reageren maar de functie 'google account' lijkt niet te werken.

Getekend

Leo Schmit

Anoniem zei

Las dit op indymedia.nl
http://indymedia.nl/nl/2011/02/73666.shtml