maandag 21 februari 2011

Tzahal Boycot 10

Protest tegen optreden Tzahal

BARNEVELD - Het Israëlisch leger moet geen muzikanten naar Nederland sturen, maar zich verantwoorden voor het Internationaal Gerechtshof in den Haag. Dat stellen de Vrienden van Sabeel Nederland op hun website in een oproep om met potten en pannen voor ‘tegengeluid’ te zorgen bij het optreden van de legerband Tzahal in onder meer Barneveld.
Israëlkritische organisaties roepen op tot protest.

Israëlkritische organisaties roepen op
tot protest.
De stichting “voor recht, vrede en verzoening in Palestina en Israël” roept op tot demonstraties rondom de optredens van Tzahal op 21, 23 en 24 februari in Nederland.
De concerten zijn georganiseerd door ‘Christenen voor Israël’ in Barneveld, Dordrecht en Groningen. Die willen daarmee hun solidariteit met de staat Israël uitdrukken.
Vrienden van Sabeel Nederland stellen daar tegenover, dat de Israëlische soldaten “worden ingezet door de Israëlische regering om checkpoints te bemannen, kolonisten op Palestijns grondgebied te beschermen, toe te kijken als olijfbomen worden vernietigd, Palestijnen gevangen te nemen als zij zich verzetten tegen de bezetting van hun land, te helpen bij het vernietigen van huizen die plaats moeten
maken voor kolonisten”, enzovoorts enzovoorts.
De stichting herinnert aan de bloedige oorlog in Gaza met 1400 slachtoffers waaronder honderden burgerslachtoffers. “Met zoveel bloed aan hun handen en zoveel schuld aan 60 jaar verwoesting van Palestina ruim 40 jaar bezetting en al die duizenden gedoden en tienduizenden onschuldig opgesloten mensen” past een optreden van Israëlische soldaten niet, vindt Vrienden van Sabeel.
Verder wordt een oproep gedaan om de zalen waar Tzahal gaat spelen met mailtjes, telefoontjes, brieven en faxen te laten horen, wie ze in huis halen met de vraag, of zij zich dat realiseren en met het verzoek om geen podium te bieden aan het orkest van “een bezettingsleger.”


http://www.deweekkrant.nl/artikel/2011/februari/15/protest_tegen_optreden_tzahal

http://www.vriendenvansabeelnederland.nl/

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...