zondag 27 februari 2011

Niet Doorleefde Werkelijkheid



Het probleem waar ik regelmatig op stuit bij discussies is het feit dat argumenten er niet meer toe doen. Dus als ik wijs op de gewelddadige geschiedenis van het Westen dan roept een of andere zot dat hij niet in het verleden is geinteresseerd maar alleen in de toekomst. En daarmee is elke rationele discussie onmogelijk geworden. Ik lees op dit moment een boek over de val van het Romeinse rijk en de opkomst van het christendom die tot de duistere middeleeuwen leidde. Daar is hetzelfde verschijnsel te zien. De waarneming van de wereld berustte toen op mythe en magie, en de geest was er een van symbolen en beelden. De schrijver stelt:

'Scholarship consisted in the compilation of quotes and facts, which were not used to support arguments, rather, to render argumentation unnecessary.' 


Een niet doorleefde werkelijkheid. De Nederlanders op wie ik fundamentele en beargumenteerde kritiek heb gehad, reageren nooit op die kritiek. Dit is een van de belangrijkste signalen dat onze cultuur uitgewoond is en haar dynamiek verloren heeft. Wat rest is een herhaling van zetten, overal en altijd, tot de realiteit de mythe inhaalt.

5 opmerkingen:

Sonja zei

"overal en altijd, tot de realiteit de mythe inhaalt" ...maar dan heeft iedereen weer boter op zijn hoofd.

Ik raak er meer en meer van overtuigd dat Nederlanders sektarisch gedrag vertonen. Ook al staan ze tot aan hun nek in de drek, ze blijven beweren dat het rozewater is.

Ik stel aan een serie reisbureau's de vraag: waarom beweert u in uw folder dat de Westelijke Jordaanoever en de Golan Hoogte in Israël liggen?

De meesten reageren niet. Andere reacties:
- wij doen niet aan politiek
- De Golanhoogvlakte behoort toe aan Israël
- "Met eigen ogen zien en beleven wat er in de Bijbel staat geschreven; daar gaat het om."
- "Wij behouden ons de vrijheid voor de teksten in reisgidsen die wij uitgeven  zelf te redigeren."
- "Ik begrijp de vraag niet helemaal maar tijdens de reis naar Israel worden
ook inderdaad plekken in Egypte aangedaan."
- Onze ervaren gids wil geen politieke grenzen benadrukken

Een (prijswinnende!) reisjournalist schrijft nota bene:
"Deze route voert volledig over Palestijns grondgebied, maar de weg is een corridor, dus je blijft op Israëlische bodem."

Aan de Christenunie de heel simpele vraag: bent u voor of tegen de joodse nederzettingen?
Antwoord (samengevat): die vraag beantwoorden we niet omdat uw vraag ons niet bevalt. En later: "Wij zouden zelfs de termen die u gebruikt niet gebruiken, wij plaatsen zelf de Midden-Oosten problematiek in een heel andere context. Uw vragen zijn daarom niet te beantwoorden."

Dit zijn voor mij allemaal tekenen van sektarisch gedrag.

Anoniem zei

Ja Stan..Christendom!Valse Christenen zoals vals geld,het LIJKT echt! maar het is niets waard.dus niet verwarren met de opgehangen en gevangengezette en verdreven Christenen omdat zij toepasten wat Christus leerd.
Aan hun vruchten zou men navolgers van hem herkennen volgens hem:Mattheus hoofdstuk 7 en 15 vers 7 t/m 9.

Veel respect voor jou nietaflatende ijver!

En ja de duistere middeleeuwen! even daarvoor werden "dezen" voor de leeuwen geworpen e.d.
ook de moeite waard voor studie...plus de Bijbel zonder vooroordeel en met kennis van feiten!,

Interessant het meest misbruikte boek!

wat "argumenten" en "feiten"betreft daar houden veel mensen niet van, kijk naar de politiek van nu in 2011!!!! en de zogenaamde Christenen.wat de geschiedenis betreft,daar wil men vaak niet horen.
Dan stopt men de vingers in de oren.

Met vriendelijke groet.

Anoniem zei

leerT natuurlijk sorry.

Anoniem zei

Deze reactie kreeg ik van iemand uit kerkelijke kringen na aanleiding van het protest tegen Tsahal in Dordrecht.
Jose

N.a.v. het krantenartikel uit de Dordtenaar een reactie. Dat u een tegengeluid gaf respecteren we,maar het feit dat dit van een interkerkelijke organisatie uitgaat vinden we verbijsterend! Juist uw organisatie wordt in verband gebracht met Jodenhaat! Vandaar dat Skinheads zich bij u schaarden.

Hoe verdeeld de kerken ook zijn, de basis is en blijft de Bijbel. Moeten we niet denken en spreken vanuit de Bijbel als je vanuit deze organisatie handelt?

Zacharia 12 : 1-3 zegt: “Zie, Ik maak Jeruzalem tot een schaal der bedwelming voor alle volken in het rond………Te dien dage zal Ik Jeruzalem maken tot een steen, die alle natiën moeten heffen; allen die hem heffen, zullen zich deerlijk verwonden.’”

De mensen die de Bijbel niet kennen beseffen niet dat alles wat zich in en rond Israël afspeelt precies datgene is wat de HERE in Zijn Woord voorzegd heeft! In Psalm 83 : 5 staat : “Zij zeggen : Komt, laten wij hen als volk verdelgen, zodat aan de naam van Israël niet meer wordt gedacht.

God wist al dat de volkeren zich tegen Zijn volk zouden gaan keren, maar roept hen ter waarschuwing op om zich niet tégen hen te keren, maar hen juist te troosten.

Jesaja 40 :1-2 zegt: “Troost, troost mijn volk ……”

Wij bidden u Gods wijsheid hierin toe,



Met vriendelijke groet,


W. Wilschut

J. de Geus

Anoniem zei

Een nauwkeurige Bijbelstudie laat zien dat JHWH met Pinksteren 33 GT verder ging met een geestelijke natie.
De voorzegde Tempel vernietiging in70 GT was daar een bewijs van.

Er ging een nieuw verbond gelden gebaseerd op naastenliefde en geweldloosheid

Het nieuwe Jeruzalem omstond zo in de Hemel en met het "Mozes verbond" was
het afgelopen.
Dus niet alleen werden alle bewijzen ( geslachtsregisters)vernietigd in 70 maar ook was Israël niet meer Gods volk maar dat werd nu het geestelijke Israël met de besnijdenis aan het hart.

Alle profetieën slaan niet meer op het huidige Israël maar op het hemelse Jeruzalem.
Tot 70 G.T kon men aantonen dat men joods was alle geslachtsregisters zijn met de Tempelvernietiging verloren gegaan.

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...