woensdag 2 februari 2011

De Nuance van de NRC 196

Het nieuw-rijke echtpaar van de NRC, de Sauertjes, die op de kleintjes moeten letten.

Gisteren schreef ik dit:

Er klopt iets niet bij de NRC. De krant opent vanavond op de voorpagina met een 6 kolommen breed artikel van 'onze correspondent'. Maar die correspondent heeft geen naam, en ook is niet duidelijk waar hij/zij precies gestationeerd is. Is hij/zij correspondent in Cairo? De lezer wordt het niet verteld. Waarom niet? De NRC correspondent in de VS wordt altijd bij naam genoemd. Heeft de NRC uberhaupt wel een correspondent in Egypte? Waarom moet die anoniem blijven?


http://stanvanhoucke.blogspot.com/2011/02/de-nuance-van-de-nrc-184.html


De aap is uit de mouw. Vandaag maakt de NRC bekend dat 'onze correspondent' Guus Valk is, de correspondent in Israel, niet eens de bezette gebieden, die nu even een land erbij doet van 80 miljoen inwoners, zijnde Egypte, zonder ingevoerd te zijn in de finesses van de Egyptische politiek. Dat hoeft kennelijk niet. En zonder vloeiend Arabisch te kunnen spreken. Eerst dus 5 miljoen Joden in Israel en nu dan ook nog eens meer dan 80 miljoen Arabieren erbij gepakt. Moet kunnen. De correspondent in Luxemburg die Duitsland er even bij doet. Voorwaar, de NRC een 'kwaliteitskrant'. Waarom heeft de Nederlandse commerciele pers bijna geen correspondenten in de Arabische wereld en struikelt men over de Nederlandse correspondenten in Israel? Wel, het antwoord is voor de hand liggend: de Arabieren en de Arabische wereld, waar straks al onze olie vandaan komt, vinden de Nederlandse kranteneigenaren niet belangrijk genoeg. Derk Sauer, de SP-miljonair die mede-eigenaar is van de NRC moet op de kleintjes letten. Ook voor een miljonair is het leven duurder geworden en winst maken is en blijft zijn heilige geloof. 

1 opmerking:

Sonja zei

Geen nieuws in Nederland:
NAVO rolt rode loper uit voor Israëlisch leger

De stafchef van het Israëlische leger, Gabi Ashkenazi, vertrok op 25 januari naar Brussel om er deel te nemen aan een tweedaagse NAVO-conferentie van de ministers van Defensie en de militaire top.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...