donderdag 24 februari 2011

Arab Regimes 172

Today 8:51 PM CNN At Benghazi Demonstration  
CNN has posted this pretty remarkable video from a demonstration that took place yesterday in the opposition stronghold of Benghazi.

Aan deze beelden kunt u zien hoe contraproductief de illegale Amerikaanse inval in Irak is geweest. Laat burgers zelf beslissen. Het Westen hoeft niet voor hen te beslissen. Laat ze met rust en ziedaar. De westerse politiek heeft de meeste van deze regimes in het zadel geholpen en gehouden, inclusief dat van Saddam Hoessein, tot hij uit de pas ging lopen. Laat het een les voor Europa en de VS zijn dat het neokolonialisme definitief is afgelopen.

2 opmerkingen:

stan zei

springleven of niet, mariam, maakt niets uit. 16 miljoen rijke nederlanders die alles te verliezen hebben versus miljarden armen die niets te verliezen hebben. ik garandeer je dat geen van jouw collega's zal sterven voor zijn/haar idealen, maar de armen met hun rug tegen de muur zullen wel sterven voor hun idealen. wat wij willen is van geen enkel belang zodra historische krachten in beweging komen. er zijn honderden miljoenen jonge mensen in het midden oosten en de maghreb die niet meer bang zijn, en gemobiliseerd raken. dat beseffen jouw collega's niet, ze leven in een cocon van welvaart en veiligheid tot de geschiedenis hun voordeur binnenmarcheert. de wal gaat het schip keren. de krachten en de dynamiek die wij en de technologie hebben opgewekt vagen straks jouw collega's en vele anderen van de kaart, net zoals dat in de tweede oorlog gebeurde.

Sonja zei

Tot de geschiedenis hun voordeur binnenmarcheert. Zo is dat. Op dit moment heeft het Westen nog boter op zijn hoofd. Die talking heads op de buis, ze hebben allemaal tonnen boter op hun hoofd. Gisteren op de BBC een Britse bobo die rustigjes uitlegt dat er alleen maar zaken worden gedaan met "stabiele landen". Hij is zo misvormd dat hij niet eens door heeft dat hij daarmee onze hypocrisie ontmaskert. De gespreksleider was ook misvormd want die pikte het niet op.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...