dinsdag 18 januari 2011

WikiLeaks 51

Anoniem heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Juurd Eijsvoogel van de NRC 8" achtergelaten:

Stan....wikileaks en cherrypicking:
http://zaplog.nl/zaplog/article/wikileaks_en_de_msm_filter_de_aanloop_naar_nieuwe_nuke_gesprekken




Wikileaks en de MSM-filter: de aanloop naar nieuwe “nuke” gesprekken

Voor wie een beetje oplet begint de wikileaks "cable" soap ondertussen lachwekkend te worden. Zoals bekend heeft wikileaks voor de publicatie van het diplomatische schriftverkeer tussen de Amerikaanse "buitendienst" en ministerie van Buitenlandse Zaken met een handvol kranten een deal gesloten. De kranten moeten de kwaliteit van de informatie bewaken en de cables meer "context" geven. 
Ondertussen zijn de Amerikaanse documenten in handen van meer media, zoals RTL en NRC in Nederland (waarover Assange merkwaardig genoeg opmerkt dat hij zelf de cables heeft vrijgegeven (om Nederland "eerlijk" te laten beslissen over een nieuwe missie in Afghanistan), en niet via de Noorse krant aftenposten). 

Vrijdag beginnen in Turkije nieuwe gesprekken tussen de "groep van 6" en Iran over Iran's nucleaire programma, en alsof het afgesproken is, gaat de "oogst" cables van deze week over........

....Iran. 

Paper: Iran still trying to buy nuclear technology
Large Fraction of Swedish nuclear business in Iran

Nuclear worries behind failed Forsys deal: WikiLeaks

Toeval?

Gastland Turkije, een land dat in de eerste batch cables ook al flink ervan langs kreeg, kan zich ook verheugen op meer onthullingen:

Turkey allowed US ‘extraordinary rendition’: WikiLeaks

Turkije, samen met Brazilië, sloot vorig jaar met Iran een "nucleaire deal" dat precies hetzelfde was als wat de groep van 6 voorstelde. Het westen torpederden de voorstellen echter.

Onder veel tromgeroffel gaat wikileaks nu ook financiële informatie van de Zwitserse bank Julius Bear over offshore bankrekeningen van prominenten, politici en superrijken openbaar maken. Alhoewel openbaar: namen zullen niet genoemd worden waarmee de informatie dus de facto waardeloos is.

Tot nu toe is 2% van de "cables" openbaar gemaakt.

3 opmerkingen:

Sonja zei

Zal wel een domme vraag zijn, maar wat is MSM?

Sjuul van Dissel zei

Vroeg ik me ook af en hield het op massamedia, maar als iemand een betere weet?

yelamdenu zei

veelgebruikte blogosfeer-afkorting voor "mainstream media".

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...