woensdag 5 januari 2011

NOS Racisme


'Klein'? Zo werkt  racistische propaganda.

'Israël hield economie Gaza klein'

Palestijnse arbeiders bij een hotel dat in de oorlog van 2008 kapot werd geschoten door Israël
Palestijnse arbeiders bij een hotel dat in de oorlog van 2008 kapot werd geschoten door IsraëlAFP
Israël heeft geprobeerd de economie van de Gazastrook "op het randje van instorting" te houden zonder een humanitaire crisis te veroorzaken. Dat hebben Israëlische functionarissen in 2008 gezegd tegen Amerikaanse diplomaten.
Dat meldt de Noorse krant Aftenposten op basis van diplomatieke berichten van de klokkenluiderssite WikiLeaks. Aftenposten liet enkele weken geleden weten dat het de hand had weten te leggen op alle 250.000 Amerikaanse diplomatieke berichten die zijn gelekt naar Wikileaks. Tot nu toe heeft de Noorse krant nog niet heel veel naar buiten gebracht.
Volgens de berichten zeiden Israëlische functionarissen verschillende keren tegen Amerikaanse ambassademedewerkers dat Israël als onderdeel van het embargo tegen Gaza "de economie op het randje van instorting wil houden, zonder het laatste zetje te geven".
In de Gazastrook wonen ongeveer 1,3 miljoen Palestijnen. De radicale beweging Hamas heeft er de macht.

Als de Palestijnen dit met de Joden in Israel hadden gedaan, de economie, de samenleving 'op het randje van instorting' houden, dan had de NOS gesproken van holocaust. Hier verraadt zich weer het onderhuidse racisme van mijn NOS-collega's. Het leven van een Arabier in belegerd gebied is minder waard dan dat van een Jood in Israel.

Geen opmerkingen: