woensdag 26 januari 2011

Het Financieele Dagblad


20-1-11

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Stan,
Dit kreeg ik vandaag toegestuurd.

G4S met Israëlische connectie beveiligt voortaan onze luchthaven
Mensenrechten van geen tel bij laatste Belgische aanbesteding

Lezersbrief aan Het Nieuwsblad: Dialoog@nieuwsblad.be, Dialoog@gentenaar.be

Reactie op het artikel “Wat verandert er op 1 februari?” In Het Nieuwsblad online van 25/01/2011 - http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20110125_161

G4S Aviation Security staat vanaf 1 februari 2011 in voor de luchthavenbeveiliging op Brussels Airport. G4S zal instaan voor de screening van de passagiers en de bagage, en voor de beveiliging van het luchthaventerrein. De Belgische staat wordt hiermede een paria die mensenrechten opzij schuift bij al haar veiligheidsaanbestedingen.

Is het normaal dat onze nationale luchthaven in Zaventem, het Vakantiesalon in Brussel, diverse beurzen in ons land, het Europees Parlement en de NAVO worden bewaakt door G4S-veiligheidsagenten wiens Deens moederbedrijf 90 % bezit van het Israëlische Hashmira?

Hashmira zorgt voor diensten en apparatuur die Israëlische soldaten en cipiers dagelijks gebruiken aan checkpoints, aan de illegale Apartheidsmuur en in foltergevangenissen met als doel de Palestijnen maximaal te ontmenselijken. G4S-veiligheidspersoneel is eveneens actief in de illegale Israëlische kolonies.

De achtergrond kennende van de firma G4S (1) is het een schande dat onze Belgische overheid met dit bedrijf opnieuw in zee gaat.

Mario Bergen, Leuven.
26/01/2011.


Corrie

Anoniem zei

(1) Achtergrond bij de firma G4S
G4S is de grootste beveiligingsfirma ter wereld met 625.000 werknemers in meer dan 120 landen anno 2011. De groep registreerde zich in Denemarken, maar heeft haar hoofdkwartier in het Verenigd Koninkrijk. In juli 2010 haalde ze daar nog een contract binnen voor de beveiliging van Silverstone Circuits Ltd. (£ 3,5 miljoen). G4S zorgt ondermeer voor de beveiliging van de luchthavens van Schiphol, Heathrow, Athene, Abu Dhabi en Bangkok.
In België groepeert G4S zijn aanbod onder één dak: G4S Event Solutions. G4S Event Solutions bestaat uit vier luiken die elk een deel van de evenementensector beslaan: Event Services voor al het niet-bewakingspersoneel (horeca, parking, hostesses, kinderopvang, vestiaire…), Event Security voor evenementenbeveiliging, VIP Security voor de beveiliging, begeleiding en transport van VIP’s en Fairs & Exhibitions, dat actief is op onder andere Brussels Expo, Flanders Expo, Antwerp Expo, Namur Expo en het Atomium. U kan de veiligheidsmensen en hostesses van G4S Event Solutions dus aantreffen op Batibouw, het Vakantiesalon in Brussel en op vele andere plaatsen.
Sinds juli 2009 zorgt G4S in de Haven van Brussel voor camerabewaking en een 24/7-dispatching. Concurrent Securitas kreeg die maand een contract voor de mobiele bewaking aldaar. G4S heeft sinds december 2009 een nieuw hoofdkantoor voor 300 personeelsleden in Vilvoorde, maar stelt in heel ons land 5.200 mensen te werk. De omzet van de Belgische groep bedroeg 263 miljoen euro in 2009. G4S bewaakt ook de toegang tot de NAVO.
(Ter info: rivaal Securitas helpt aan de beveiliging van de Amerikaanse ambassade te Brussel, de Amerikaanse legerbases van Chièvres en Brussel en de KU Leuven (sinds 1 november 2010). De firma heeft ook een stevige positie in de beveiliging van diverse Europese instellingen.)
G4S bezit 91 % van Israël's grootste veiligheidsfirma Hashmira Company Limited. (Jaarrapport 2009; vrijgegeven op 28 mei 2010 - http://www.g4s.be/nl-BE/Who%20we%20are/Annual%20reports/~/media/Files/Annual%20Reports/g4s_annualreport_2009.ashx .)
Hashmira vormt de Israëlische tak van G4S. Deze haalde in 2005 een omzet van 200 miljoen dollar. Hashmira (opgericht in 1937) is voornamelijk betrokken in de Israëlische bezetting van Palestina: lichaams- en bagagescanners voor checkpoints op de Westelijke Jordaanoever, elektronisch toezicht van gevangenen, veiligheid van Israëlische gevangenissen en detentiehuizen, verstrekken van bewakers en veiligheidsapparatuur (camera's, alarmen, digitale opnametoestellen, toegangscontrole), enz. Hashmira staat dus garant voor het dagelijks onderdrukken en vernederen van het bezette Palestijnse volk.
Corrie

Sonja zei

Dank je Corrie, ik zet het (ook) op mijn weblog.

PVV: Kamervragen over verbod PVV in kentekens

Kamervragen PVV over staatsgreep Beatrix

PVV stelt kamervragen over liedje van Kinderen voor Kinderen uit 1993

Kamervragen over 'anti-PVV-cursus' Erasmus Universiteit

PVV kamervragen over "islamisering van het Haagse amateurvoetbal"

PVV stelt kamervragen over niet-doneren [van organen] door moslims

DIT IS SERIEUS:
Vervolgvragen over ontwikkelingshulp Jemen
1. Kunt u bewijzen aandragen voor uw linkse stelling “ontwikkelingssamenwerking kan een belangrijke bijdrage leveren aan het wegnemen van onderliggende oorzaken van radicalisering”?
2. Leden Osama bin Laden en Mohammed Atta honger voordat ze op jihad gingen?
3. Gelooft u in sprookjes omdat u op een steenworp afstand van de Efteling geboren bent?

"Deelt u de mening dat wanneer er in het verleden* subtropische en tropische bomen op de Noordpool hebben gestaan als gevolg van natuurlijke warme condities op de aarde, het menselijk handelen niet kan leiden tot klimaatsverandering en dat Moeder Natuur zich niet laat vangen door welk klimaatakkoord dan ook? Zo neen, waarom niet?"
*) Sonja: 'het verleden' ging over 53 miljoen jaar geleden

De Partij voor de Vrijheid wil van minister Plasterk weten of hij de mening deelt van NRC Handelsblad dat de naam van het nieuwe ochtendprogramma van WNL associaties oproept met ‘Deutschland Erwache’.
PVV-mediawoordvoerder Martin Bosma: “Etty zegt in NRC Handelsblad dat ‘Nederland wordt wakker’ een associatie oproept met ‘Deutschland erwache’. Als anderen deze link ook leggen kan dat vervelende herinneringen aan de (nationaal) socialistische tijd oproepen. Staat deze oud-CPN-mevrouw hierin alleen of deelt de minister deze zienswijze?”

Kamervragen van het lid Bosma (PVV) aan minister Plasterk (OCW) over het opofferen van de vaste tijd van Sesamstraat aan een multiculti-programma.
3) Deelt u de mening dat die ergernis nog verder zal toenemen nu Sesamstraat naar een andere tijd moet om plaats te maken voor een programma dat het failliete concept van de multiculturele samenleving moet opdringen aan het Nederlandse volk?

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...