zaterdag 22 januari 2011

De god van de christenen

Deze onbewapende ijsvogel zegt mij meer dan de zwaar bewapende god van de christenen.


Anoniem zei




De Evolutietheorie is nog steeds een Theorie!
en de aanhangers gemakzuchtigen die andere zgn "wetenschappers" napraten (de zgn papagaaiennakakelziekte) en men heeft bijzonder veel last van Cognitieve dissonantie (is een psychologische term voor de onaangename spanning die ontstaat bij het kennis nemen van feiten of opvattingen die strijdig zijn met een eigen overtuiging of mening)

Bijvoorbeeld U weet dat roken slecht is, maar u blijft roken, want u kent tenslotte een paar mensen die al rokend en zonder al te veel problemen tachtig jaar of ouder zijn geworden...

U heeft God niet gezien dus hij bestaat niet..of u wilt van die zgn Christelijke God af
en loochent daarom ook en negeert wetenschappelijke feiten.

Het mag allemaal hoor!
Maar ik wilde u dit graag even laten weten.



stan zei




uitstekend dat u mij dit laat weten, ik snap alleen niet wat u bedoelt. kunt u wat helderder zijn. valt u de evolutietheorie aan en op grond van wat? laat ik daarbij voorop stellen dat voor mij de evolutietheorie een schitterende beschrijving is van de ontwikkeling van de cel tot myriaden vormen van leven, maar dat het tegelijkertijd niets verklaart. wat is uw probleem?

daar komt nog iets bij, met zijn beperkte zintuigen is de mens niet in staat te weten wat het raadsel god inhoudt. het verstandigst is dat de mens daar over zwijgt. praten terwijl men onvoldoende weet is altijd gevaarlijk. de christelijke god is al helemaal problematisch omdat die volstrekt geen greep heeft op zijn volgelingen en zich onduidelijk heeft uitgeproken. ik betwijfel zelfs of er een christelijke god bestaat. als god bestaat dan zijn u en ik niet in staat zich daarvan een reeel beeld te vormen. enige bescheidenheid is hier op zijn plaats. over god kan men het best zwijgen. handel naar de tien geboden of de regels van boeddha en dat is al genoeg. de rest is dwingelandij van kleine mensen.

en tenslotte, kijk nu eens naar dat ijsvogeltje, wat een raadselachtig wezentje, hij is en dat is het, hij heeft god niet nodig om zijn goddelijke weg te vervolgen.


 dan nog deze:
twee zen monniken arriveren bij een rivier, beiden zijn volgelingen van een orde die vrouwen niet mogen aanraken. bij de rivier vraagt een vrouw of de monniken haar kunnen helpen over te steken. een monnik neemt haar op de rug naar de overkant. de monniken vervolgen hun weg tot na een uur of twee de ene monnik tegen de ander zegt: 'jij hebt een vrouw op je rug gedragen.' de monnik beaamt het en zegt: 'maar jij draagt haar nog steeds met haar mee.' misschien moeten de christenen hun god nu maar eens van hun rug afgooien en fatsoenlijke mensen worden. ze hebben al genoeg bloedbaden veroorzaakt.


Het punt in deze is het feit dat de god van de christenen al vanaf zijn geboorte gebruikt is voor alle gruwelen die menselijk denkbaar zijn, de massamoorden op Joden, Arabieren, Zuidzee volkeren, Indianen, Afrikanen etc. Men moet wel buitengewoon bot zijn om nu nog te claimen namens die god te spreken. De evolutietheorie is inderdaad een theorie, maar wat is de christelijke god meer dan een hersenschim die telkens weer een nieuwe vorm aanneemt? Laten christenen goede daden doen en voor de rest heel erg stilletjes zijn over hun god.

1 opmerking:

Sjuul van Dissel zei

Er zijn massa's christenen die zelfs hun eigen god opeten. De dikke v Dale noemt dat theofagie. Maar omdat zij het zelf een levende god noemen noem ik het kannibalisme. Een theorie die bewezen is is geen theorie meer maar een wetenschap. Voor mensen als anoniem is er deze site om het zelf te ontdekken.

http://www.evolutietheorie.ugent.be/links

Maar ik vind evolutiekunst eigenlijk een betere omschrijving voor wat de Natuur met alles wat leeft doet tot in de verste uithoeken van het Heelal. Alleen dat laatste moet nog bewezen worden.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...