donderdag 20 januari 2011

Brandon van Ingen en Jolanda Venema

Iemand stuurde me deze link op nu 'de Tweede Kamer geschokt ' zegt te zijn 'door berichten over de verstandelijk gehandicapte Brandon.' 


De zaak Jolanda Venema

Geplaatst op 20 januari 2011 door Nienke Feis onder Zonder categorie
venemabrandonMeer dan vijf jaar zat de zwakzinnige Jolanda Venema naakt gekluisterd op haar kamer in de instelling waar ze verbleef. Het beste wat de beschaving anno 1989 te bieden heeft, sneert de verslaggever. De vreselijke foto’s van Venema zijn nu weer actueel, na het nieuws dat de 18-jarige Brandon van Ingen, en met hem nog veertig andere zwaar gestoorden, zich in een dergelijke situatie bevindt.
Het Gebouw van 12 mei 1989 zendt een interview uit van Stan van Houcke met de ouders van Venema en VVD Kamerlid Erica Terpstra. Deze doet de toezegging dat nog voor het einde van de zomer een einde zal worden gemaakt aan deze ellendige situatie.
Beluister het interview van Stan van Houcke met de ouders van Venema in het Gebouw van 12 mei 1989:
Een jaar later -inmiddels gaat het een stuk beter met Jolanda Venema- gaat verslaggever Hans Simonse op zoek naar de resultaten van de belofte van het Ministerie van Volksgezondheid dat er verbetering zou komen in de schrijnende omstandigheden waarin dit soort mensen zich bevindt. Beluister de rubriek Tijdloos uit het Gebouw van 22 juni 1990:

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Kan er een boek over schrijven. Het gaat over empathie, je in kunnen leven in een ander persoon en daarna handelen. Een van de grootste gebreken in deze tijd + de ziekmakende nonsens van de overheid waarmee het personeel overladen wordt en wat ten koste gaat van de tijd voor de mensen waarom het gaat.

anzi

Anoniem zei

Het zijn geen zwaar gestoorden , brandon is licht verstandelijk beperkt

NRC. Goedemorgen en Welterusten

  Goe Vandaag 16 APRIL 2024 Goedemorgen, Oekraïne slaakt een noodkreet: door het tekort aan munitie dreigt Rusland op alle fronten terrein t...