Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit december 19, 2010 weergeven

Joods Terrorisme 2

Even een overzicht op deze Eerste Kerstdag van mijn correspondentie met Likoed Nederland:
Na herhaaldelijk verzoek van mijn kant antwoordt Likoed Nederland nu:
Likoed_Nederland schreef op 23-12-2010 12:56


U wilt van Likoed Nederland een veroordeling van Joods terrorisme?

Dat kan: Likoed Nederland verooordeelt Joods terrorisme.


Ik heb daarop het volgende gevraagd: stan van houcke schreef op 23-12-2010 18:33 Bravo, dat leidt onvermijdelijk tot de volgende vraag: distantieert Likoed Nederland zich van de oprichter van Likoed, te weten Menachem Begin, die de joodse terroristische organisatie Irgoen leidde, en tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen de Britten vocht? Begin wordt tevens verantwoordelijk gehouden voor de terroristische bomaanslag op het Koning Davidhotel in Jeruzalem in 1946, waar op dat moment het Britse militaire hoofdkwartier was gevestigd en waarbij 91 mensen omkwamen.
In afwachting van uw antwoord.
vriendelijke groet
Ik stel die vraag ook vanwege het feit dat Menachem Begin ook nog…

Ratna Pelle's Antisemitisme 2

Het christelijk antisemitisme van Ratna Pelle.
Dit beweerde de extremiste Ratna Pelle begin 2009, op het hoogtepunt van de Israelische oorlogsmisdaden in het belegerde Gaza:
'Israels campagne in Gaza niet buitenproportioneel
IMO Blog, 2009
Onderstaand opiniestuk staat vandaag in ingekorte vorm in Trouw. Geweld Israël in Gaza is niet buiten proportie
De Israëlische bombardementen op de Gazastrook worden, zoals bijna iedere Israëlische militaire operatie, alom als buitenproportioneel bestempeld, zo ook in Trouw. Zowel in het hoofdcommentaar als een opiniestuk door Tijs Berman en Tineke Bennema wordt de operatie afgekeurd, gesteld dat alleen de extremisten baat hebben bij het geweld en gepleit voor hervatting van het vredesproces.De vraag is echter: wat is proportioneel? Israëls raketten zijn onnoemelijk effectiever dan die van Hamas. Mag Israël alleen terugschieten met even primitieve raketten als Hamas, en mag het maar evenveel doden en gewonden veroorzaken als Hamas …

Ratna Pelle's Antisemitisme

'Wat is proportioneel geweld?' Veel christenen zijn er na 2000 jaar disproportioneel geweld nog steeds niet uit.
Nu ik zo vlak voor Kerstmis toch bezig ben met filosemieten die joden gebruiken om hun haat tegen Arabieren -- dan wel moslims in het algemeen -- vorm te kunnen geven, wil ik even wijzen op het werk van ene Ratna Pelle, een ernstig geval. Laat ik beginnen met een stukje dat ik begin 2009 schreef:
Dit is de stem van de pro-Israel lobby in Nederland, een racistische stem. Die stem zegt:
'Israels campagne in Gaza niet buitenproportioneel
IMO Blog, 2009
Onderstaand opiniestuk staat vandaag in ingekorte vorm in Trouw. Geweld Israël in Gaza is niet buiten proportie
De Israëlische bombardementen op de Gazastrook worden, zoals bijna iedere Israëlische militaire operatie, alom als buitenproportioneel bestempeld, zo ook in Trouw. Zowel in het hoofdcommentaar als een opiniestuk door Tijs Berman en Tineke Bennema wordt de operatie afgekeurd, gesteld dat alleen de extremiste…