Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit oktober 24, 2010 weergeven

Zaplog 3

John Reed, de onvergetelijke revolutionaire journalistBron: english.pravda.ru (8x geklikt) John Reed, de onvergetelijke Amerikaanse, revolutionaire journalist en schrijver, werd 123 jaar geleden op 27 oktober geboren.

Het opstandige Mexico en haar revolutionaire bevolking met Francisco Villa als een van haar belangrijkste leiders werd mede geholpen door de uitstekende reportages van Reed.

Het talent en de overtuigingen van John Reed stelde hem later in staat wederom een meesterwerk te schrijven, waar hij de waarheid over Rusland in het daglicht plaatste, dat besloot in haar straten de realiteit waar in wij leven te veranderen, dat de wereld deed schudden en met succes de Bolsjewieken van Lenin op de voorgrond plaatste tijdens de beroemde Grote Oktober Revolutie van 1917. Zijn boek "Tien Dagen Die De Wereld Deden Wankelen" werd gelezen door miljoenen mensen.

John Reed was de oprichter van de Communistische Partij van de Verenigde Staten. Als afgevaardigde van zijn partij, wer…

Zaplog 2

De immoraliteit van het CDA
Bron: nl.wikipedia.org (65x geklikt)
Het is duidelijk dat het CDA een volslagen immorele club is die zich houdt aan God noch gebod. Voorbeelden vanzelf ten overvloede. De recente regeringsvorming was niet meer dan de zoveelste uiting van machtswellust. Het pluche in dit koude kikkerland is blijkbaar nog steeds droog en warm genoeg om aantrekkelijk te zijn voor de zwakken van geest. Veel ernstiger waren over de laatste jaren vanzelf de deelname aan de imperialistische veroveringsoorlogen in Afghanistan en Irak, de kapitalistische uitbuiting in de Nederlandse en internationale bedrijven en de koloniale veroveringen en uitbuiting die heden ten dage in meestal verdekte vormen nog steeds doorgaan. De vraag is nu: hoe is dit mogelijk? Hoe kan een Christelijke partij zover verdwalen van zijn core business. Deze kan toch niet anders zijn zoiets als het vestigen van het Rijk Gods of tenminste het leven volgens de regels van de 10 geboden. Ik ben dan ook geenszins tege…

Zaplog

Socialisme of barbarij
Bron: readingfromtheleft.com (50x geklikt)

De slogan "socialisme of barbarij" komt van de Duitse revolutionaire, socialistische leidster Rosa Luxemburg, die deze herhaaldelijk gebruikte tijdens de eerste wereldoorlog. Het is een sterke tekst en een die de laatste jaren relevanter is dan ooit. Hij is dus te vinden in talloze artikelen, boeken en op web-sites.
Ik ben ervan overtuigd dat de mens eens de juiste weg zal kiezen, die van het socialisme. Voorlopig zijn we daar nog ver vandaan zoals met het aantreden van het kabinet bruin-1 nog eens duidelijk gesteld wordt. De barbarij is aan het woord en op een manier die feitelijk hilarisch is en tegelijk diep triest. Ik verwacht dat over 100 jaar als men het kabinet Rutte nog eens onder de loep neemt, dat men dan van de stoel valt van het lachen over de uitgekraamde onzin, maar ook dat men verbaasd zal zijn dat bruin-1 voet aan grond kreeg in de huidige maatschappij van toch redelijk weldenkende mensen. Het mee…

Nasr Hamid Abu Zayd

The Egyptian thinker that strove to a kinder, gentler IslamNasr Hamid Abu Zayd, who died this past summer, leaves behind a body of work that stressed the human, accessible nature of the Koran.By Israel Schrenzel In July, Nasr Hamid Abu Zayd, one of the greatest liberal Muslim philosophers of our time, died in Egypt, just short of his 67th birthday. He was known mainly for developing what is called a "humanistic hermeneutics" of Islam. There would be no reason to mention the fact that he died in his homeland had he not been forced into exile during the mid-1990s, after a major public scandal there.In 1992, when he was a candidate for promotion to full professor in Cairo University, one of the members of the confirmation committee claimed that his writings constituted a clear insult to Islam. An activist in a fundamentalist Islamic organization exploited this view (which was a minority opinion even within the committee itself, which confirmed Abu Zayd's appointment in the e…

Israel as a Roque State 138

Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Israel als Schurkenstaat 301" achtergelaten:

De Nederlandse media zullen dit niet als een terroristische aanslag zien. It never happened. It was of no interest.

Extremist Settlers Burn Jerusalem Church (29.10.10)

Extremist Settlers Burn Jerusalem Church29.10.10 - 21:32Jerusalem – PNN - Extremist settlers burned a church on Prophets Street in Jerusalem on Friday.Zachariah al-Mashriqi , one of the leaders of the church, condemned the crime and said it was intended to destabilize relations between the religious groups. He said the attack should be seen in the context of others by extremist settlers as a way of baiting Palestinians.The church was built in 1897 and housed the Palestinian Bible College until 1948, when most parishioners fled the old city during the Nakba.Al-Mashriqi explained that the information he received indicated that extremist settlers broke several back windows and threw Molotov cocktails into the first floor of …

Peter van Walsum Oud-Diplomaat 25

John Pilger: Why should the civilian population, innocent people, be punished for Saddam's crimes?


Peter van Walsum:It's a difficult problem. You should realise that sanctions are one of the curative measures that the Security Council has at its disposal. And obviously they hurt. They are like a military measure...It's a very complex issue Mr Pilger... I repeat it's complex.


Dat Peter van Walsum een politiek uitvoerde waarbij humanitaire overwegingen geen enkele rol van betekenis speelden, blijkt uit het volgende.
Als voorzitter van het VN-sanctiecomite was hij twee jaar lang mede-verantwoordelijk voor een beleid dat door de direct betrokken VN-autoriteiten zelf als 'genocidaal'werd betiteld. After Denis Halliday resigned as UN Humanitarian Coordinator for Iraq in October 1998, von Sponeck took over, heading all UN operations in Iraq and managing the Iraqi operations of the Oil-for-Food program.[1] Von Sponeck together with Jutta Burghardt, head of the UN World Fo…

Israel als Schurkenstaat 301

Informatie die de Nederlandse commerciele media doorgaans verzwijgen, gepubliceerd door de website deisraellobby:
29.10.10
Aanwkolonisten 2010 bijna 3 keer hoger dan Israël De Britse toneelschrijver Harold Pinter stelde in zijn voordracht toen hij in 2005 de Nobelprijs voor de Literatuur uitgereikt kreeg, over de misdaden van het Westen:

"It never happened. Nothing ever happened. Even while it was happening it wasn’t happening. It didn’t matter. It was of no interest."

In een half jaar is het aantal joodse kolonisten op de Westelijke Jordaanoever drie keer zo hard gegroeid als het nationale gemiddelde. In Nederland blijven we mechanisch spreken over "het vredesproces". En verzwijgen we de feiten, omdat niemand ze kan verdedigen.
Settler numbers rise at almost 3 times nat’l average

Central Bureau of Statistics figures show West Bank Jewish population at 303,900 in June 2010, up 7,200 in six months.

The growth of the settler population slowed slightly in the first five mon…

Yochanan Visser als Crimineel 39

Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Peter van Walsum Oud-Diplomaat 24" achtergelaten:

Ter attentie: Volkskrant: "Yochanan Visser woont en werkt in Israël"
Volkskrant: "Yochanan Visser woont en werkt in Israël" In de zogeheten 'Opinie'-sectie van de Volkskrant krijgen extremisten, en oorlogsmisdadigers en andere criminelen ruim baan om hun meestal weerzinwekkende denkbeelden verspreiden. Maar daar verontwaardigd op reageren mag niet, dus heb ik een IP-ban gekregen. Sterker nog, de krant heeft in één keer overal al mijn reacties, tot meer dan 3 jaar terug, verwijderd. De racistische haat-diarrhee van andere reageerders blijft uiteraard staan, en ook hun reacties op mijn (verwijderde) reacties.


Yochanan Visser, kolonist te Efrat, aannemer (sic) en bezettingsideoloog
Zo stuitte ik gisteren op een "opinie" van de Nederlandse kolonist Yochanan Visser, die in de joodse nederzetting Efrat woont op de Westelijke Jordaanoever. Hiero.


Vrije…

Peter van Walsum Oud-Diplomaat 24

Links: Peter van Walsum. Hieronder Anton Chigurh gespeeld door Javier Bardem in No Country for Old Men van de Coen Brothers.
Peter van Walsum doet me denken aan Anton Chigurh, de huurmoordenaar in Cormac McCarthy's boek Geen Land voor Oude Mannen. Chigurh vermoordt een andere huurmoordenaar, genaamd Wells, die nog een menselijk trekje vertoonde door zijn slachtoffer een kans te geven om gestolen geld terug te geven. Vlak voordat Chigurh zijn collega Wells vermoordt confronteert hij hem met de vraag waarom hij zijn humaniteit liet prevaleren. 'Als de regel waar jij je aan hield je in deze situatie heeft gebracht, wat had die regel dan voor nut?' Met andere woorden: als men de logica van het geweld aanhangt, de basis waarop onze westerse cultuur al meer dan vijf eeuwen rust, dan kunnen humanitaire overwegingen geen enkele rol van betekenis spelen. Vervolgens schiet Chigurh het gelaat van Wells aan flarden, zonder enige emotie, puur als een professionele daad.

Dit is precies …