vrijdag 17 december 2010

Uri Rosenthal. Een Nederlandse Minister 11

Meneer Uri Rosenthal,


U verklaarde onlangs:


'ik sta voor een buitenlands beleid dat resultaten boekt: een beleid dat in dienst staat van Nederlandse burgers en Nederlandse bedrijven.' 


Mensenrechten kunnen daarbij geen doorslaggevende rol spelen, omdat in uw woorden 


'je niet overal op elk moment ergens achteraan moet jagen.'


De economische belangen van de grote concerns en de financiele instituten zijn voor u als neoliberaal de belangrijkste pijler onder het Nederlands buitenlands beleid. Dat komt goed uit, want alleen op die manier kunt u de band met 'de Joodse staat' nog inniger maken omdat Israel dan niet lastig kan worden gevallen met (kennelijk) futiliteiten als mensenrechten en het internationaal recht in het algemeen. Of zoals u het zelf eufemistisch formuleerde:

'Wij willen weerstand bieden aan Israël-bashing, we willen investeren in de relatie met Israël.' 


Ik vrees dat de Joods-Israelische sociale wetenschapper Benjamin Beit Hallahmi gelijk heeft wanneer hij stelt dat 


'in ruil voor de onbeperkte politieke steun aan Israël de ... joden gekregen [hebben] waaraan het ze het meest ontbreekt: een ideologische inhoud om de leegte van hun identiteit te vullen.’


Daarom verbaasde het me niets dat ondanks het feit dat Israel weigert Joodse oorlogsmisdadigers juridisch te vervolgen en doorgaat met het stelen van Palestijns land, beide in strijd met het internationaal recht, de NRC in een oppervlakkig portret van u berichtte dat volgens diplomaten 


'Hij een nog grotere vriend van Israël [is] dan zijn voorganger Verhagen en dat zegt wat' 


U heeft een op zijn minste gecompliceerde relatie met uw joodse achtergrond die helaas het Nederlands beleid ten aanzien van het Midden Oosten ernstig verstoord. Zo heeft u volgens de rechts zionistische Jerusalem Post onlangs verklaard:

Dutch will look into NGO funding of anti-Semitic website... 
“If it appears that the government subsidized NGO ICCO does fund Electronic Intifada, it will have a serious problem with me.”
http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=196852

Meneer Rosenthal, dit kan echt niet. Rechtse zionisten kunnen niet het beleid in en van Nederland bepalen. Uw loyaliteit moet Nederlandse belangen dienen, en niet de belangen van een ander volk. De beschuldiging van antisemitisme die telkens weer als een chantagemiddel opduikt zodra het extremisme van de zionistische staat wordt bekritiseerd is ronduit verwerpelijk. Het was Nahum Goldman, 12 jaar lang president van de World Zionist Organisation, die al in 1981 het volgende zei:

'We zullen moeten begrijpen dat het joodse lijden tijdens de holocaust niet langer meer als verdediging zal dienen, en we zullen zeker moeten nalaten de holocaust als argument te gebruiken om gelijk wat we ook mogen doen te rechtvaardigen. De holocaust gebruiken als een excuus voor het bombarderen… is een soort "ontheiliging", een banalisering van de onschendbare tragedie van de holocaust, die niet misbruikt moet worden om een politiek twijfelachtig en moreel onverdedigbaar beleid te rechtvaardigen.'

Het gecultiveerd slachtofferisme van de huidige generatie zionistische voormannen is pathetisch en misdadig zelfs. Meneer Uri Rosenthal, laat de doden met rust, probeer niet zes miljoen vermoorde mensen te misbruiken om het misdadig beleid van Israel te rechtvaardigen. U werkt mee aan een bewuste vertekening van de werkelijkheid. De Joden in Israel zijn geen slachtoffers, behalve dan van hun eigen extremisme. De Joden in Israel zijn daders geworden. Wat dat betreft heeft Beit-Hallahmi volkomen gelijk wanneer hij schrijft dat:



Het lijden van de joden door de eeuwen heen, en speciaal tijdens de holocaust, is gebruikt om het ontzeggen van Palestijnse rechten te rationaliseren en te rechtvaardigen. Dit is zo doeltreffend gebeurd dat de Palestijnen beschouwd worden als de agressors in het Israëlisch-Palestijnse conflict, dat gezien wordt als een simpele voortzetting van de eeuwenlange joodse vervolging.’


Meneer Uri Rosenthal, uw politiek beleid in deze is weerzinwekkend. Misbruik Nederland niet om uw eigen belangen te behartigen. U bent Nederlander en dan pas jood en niet andersom. 

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Misschien heeft Rosenthal meer op met Bolkestein die het over het vroegere wegkijken had, alsof er wat verandert is?

anzi

Sonja zei

Uri Rosenthal in Haaretz: Ties with Israel are like our bond with NATO

"The Electronic Intifada acts as a news service to activists and members of the Boycott, Divestment and Sanctions movement"
Utter nonsense, because it is a news service for everyone.

"the tendency to delegitimize Israel"
Sheer fantasy from Rosenthal's part, since the Dutch almost always have the tendency to legitimize Israel!

Rosenthal compares calls to cut ties with Israel to demands to sever ties with NATO – a bond which according to researchers from the University of Twente has “determined a large part of Dutch foreign policy.” “It’s like government support for an organization saying we should totally sever our ties with NATO, while the Dutch government feels itself a strong supportive member state,” Rosenthal said.

"I’m very keen on countering the tendency to delegitimize Israel. I don’t like Israel-bashing."

"Neiging om Israël te delegitimeren"? Hoe verzint hij het, de grootste neiging is juist altijd om Israël te legitimeren!

In het artikel lezen we ook dat Rosenthal aan Kortenoeventjes doet ("soms helpen die emails"):

In the early 1990s, Rosenthal – an expert on terrorism – said left-wing extremism was more dangerous to the rule of law than right-wing extremism. ... “In those days attention went nearly exclusively to the radical right wing. The left wing activists were nearly not addressed. I made that statement to get some balance. And I think I was right to do so.”

Sonja zei

Eerste twee alinea's zijn mijn reacties bij Haaretz, per ongeluk meegekopieerd.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...