zaterdag 4 december 2010

Paul Brill van de Volkskrant 27

Sonja zei

Aaaargh! Paul Brill weer:

"Maar hoe veel lekkers de WikiLeaks-documenten ook bevatten en hoe zeer ze ook het inzicht in belangrijke internationale kwesties vergroten, er moet wel onder ogen worden gezien dat aan de openbaarmaking van al dit materiaal ook gevaren en nadelen zijn verbonden. Tenminste als je behept bent met een iets verfijnder wereldbeeld dan het simpele adagium dat alles wat zich achter de schermen afspeelt, per definitie niet deugt en ten doel heeft de eenvoudige burger te bedriegen."

http://opinie.volkskrant.nl/artikel/show/id/7305/De_gevaren_van_WikiLeaks


Veel informatiever zijn de reacties op zijn berich (de lezers pikken het niet meer)t:

lidybroersma schreef op 04-12-2010 16:12
"Tenminste als je behept bent met een iets verfijnder wereldbeeld dan het simpele adagium dat alles wat zich achter de schermen afspeelt, per definitie niet deugt en ten doel heeft de eenvoudige burger te bedriegen."
EN GA JE ME NU VERTELLEN DAT JE ONS WEKELIJKS TRAKTEERT OP EEN VERFIJND WERELDBEELD?
Tjongejongejonge. Ik heb er werkelijk geen woorden voor. Man ga alsjeblieft onmiddellijk achter de geraniums zitten!...

BBIB schreef op 04-12-2010 11:31
De aanval van het journaille op WikiLeaks is ingezet... Zou dat komen door een onderliggend verholen schuldgevoel dat zij met de opkomst van het fenomeen politieke spin kamergenoten zijn geworden in nauwelijks geluchte stinkende achterkamertjes..?
Trouwens jammer dat diplomatiek succes niets met succes te maken heeft...

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...