vrijdag 10 december 2010

JOOP. White Trash

Kooivechten terug van weggeweest


Links kooivechter Hans Mandemakers, rechts Piet de Geus. 


Heeft u weleens de reacties op de site JOOP gevolgd? Ik doe het voor het eerst. Allemensen, dat is schrikken, overal dat hinderlijke lawaai van rechts en extreem rechts. Er is geen discussie mogelijk. De grootst mogelijke onbenullen saboteren elke fatsoenlijke gedachten-uitwisseling. Er zijn kennelijk geen spelregels meer. Het lijkt op kooivechten waarbij men de tegenstander mag schoppen, slaan en stompen, alles mag met het oog op de overwinning, dat wil zeggen: tot de ander met een bebloed hoofd opgeeft. Wat een rancune, haat, ressentiment. En dit gaat niet meer stoppen. Ik denk dat het toch voor een deel te maken heeft met het Nederlands onderwijs. In elk geval is dat er niet geslaagd de grove nonsens enigszins te beteugelen. En als deze lui straks bij een crisis losgaan, dan is het enige dat overblijft: zo snel mogelijk vluchten.

6 opmerkingen:

Sonja zei

Eerlijk gezegd vind ik Joop een verademing in vergelijking met de Volkskrant Opiniesectie. Gelukkig ben ik daar verbannen :)

AdR zei

Of de Telegraaf of Elsevier.
Om maar te zwijgen van de echte wildersmedia.

Die Piet de Geus, is dat niet die vent die er met De Vrije vandoor is gegaan in 1985 of daaromtrent, zich liet subsidiëren door de staat en sponsoren door de Volkskrant want hij zou er wel eens een serieus journalistiek "product" van maken. Hetgeen eenvoudigweg het einde van het blad van Domela Nieuwenhuis (!) werd.
Hij bleek zo'n topjournalist dat hij nu zo wordt afgebeeld.
Piet de Geus' bod op de onsterfelijkheid.

AdR zei

Maar het Nederlands onderwijs - daar ligt een aanwijzing.
Mijn vrouw overwoog een hbo-cursus. Daarvoor moest zij voor het maken van werkstukken er rekening mee houden dat die tot stand komen in en na groepsoverleg.
Kwekken tot je een ons weegt. Opinie met kennis verwarren.
Hier viel voor haar als tenslotte al academisch geschoold persoon niets te halen.
En dat is nog maar het hbo...

Sonja zei

"En als deze lui straks bij een crisis losgaan, dan is het enige dat overblijft: zo snel mogelijk vluchten."

Ze gaan los

Schermafbeelding

Anoniem zei

Ach , Piet de Geus wordt door Joop nog steeds gesavoureerd als ware het een godsgeschenk, en flikt nog steeds hetzelfde gore rottrucje, mensen tot op het bot beledigen, kleineren en als dom wegzetten terwijl hij bij benadering niet weet tegen wie hij het heeft.
Naar mijn mening is deze man als troll bewust ingezet door Joop om de discussie te "verlevendigen", ze hebben nog niet door dat hij de discussie doodslaat.

wthorstvd@gmail.com zei

Tja, wat moet je van iemand als de Geus zeggen...een beetje een sneue man, met -vermoed ik- erg weinig sociale contacten en een redelijk eenzaam bestaan..en daarnaast de onblusbare behoefte zichzelf te profileren.
Dat hij dat uitsluitend doet als pain in the ass op Joop wil maar niet tot hem doordringen.

Iedereen heeft zo zijn eigen manier gelukkig te worden, en kennelijk is het afzeiken en in de grond trappen van mensen die er NET iets anders over denken zijn manier van gelukkig zijn.
Het is sneu.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...