dinsdag 23 november 2010

Willem Otterspeer. Leids Hoogleraar 3

Met wie werkt de Leidse hoogleraar Willem Otterspeer samen?

Ik kreeg deze reactie:

Irgoen olei Holland is een zeer vriendelijke vereniging die graag luistert naar de "vredelievende" Wiesje de Lange.
Je kunt je ook via de site aanmelden voor grenswacht
http://www.ioh.co.il/Content/Forum/viewtopic.php?t=4988
http://www.masorti.nl/MasortiNederland/index2.html
een link van Irgoen Olei Holland, joodse mensen zoveel mogelijk naar Israel laten verhuizen.
Een traditioneel Joods leven houd in verantwoordelijkheid voor de gehele Joodse Gemeenschap en soevereiniteit met de bevolking van het land. Deze verantwoordelijkheid houd een kwalitatieve zowel een kwantitatieve omvang in.Daarvoor geeft de Masorti beweging grote importantie aan het bestaan van de staat Israël, en moedigt Joden aan naar Israël te emigreren en daar te gaan wonen.
Het doel van het Jodendom is om een Heilig Volk te creëren die het Koninkrijk van de Hemel voor de gehele wereld zal brengen.
En wat dan te doen met de Palestijnse burgers?
Jose


De agenda van Irgoen Olei Holland vermeldt inderdaad een bijeenkomst met Wiesje de Lange als spreekster. Mevrouw De Lange is een extremiste die de genocide van het Palestijnse volk bepleit, zoals u hieronder kunt lezen:

Over 'Erfdeel en oogappel - Israël in politiek en profetie' van Wiesje de Lange schrijft dr. ir. J. van der Graaf in het Reformatorisch Dagblad:

Wie haar kent van haar jarenlange publicaties in ”Christenen voor Israël” weet eigenlijk al wat er komt. Ze heeft zich de jaren door geprofileerd als de ideologe van de ultrarechtse beweging in Israël, die onverzoenlijk staat tegenover de Palestijnen. Dat Israël ook haar thuisland is en dat ze zich daarvan ook vanuit het Oude Testament rekenschap geeft, is begrijpelijk...
In het vierde hoofdstuk ”Gedachten over gedenken” komt de klap op de vuurpijl. Aan de hand van de tekst „Gedenkt wat Amalek u heeft aangedaan” (Deut. 25:17) wordt Amalek geduid als „de antisemiet” van alle tijden. Het tastbare Amalek wordt vandaag de dag belichaamd door de Palestijnen. „De voor Israël ontstellend schokkende confrontatie met de Palestijn ligt in zijn Amalekkarakter.” En dan is er voor de schrijfster maar één conclusie: „Er is geen oplossing dan de totale vernietiging van dat volk.” Hier ging bij mij het licht uit. Men hoeft mij niet te wijzen op de verderfelijke politiek van Palestijnse leiders, zoals die van Hamas, men hoeft mij ook niet te wijzen op de dreiging van de islam. Mijn solidariteit met Israël, (ook) op grond van de profeten, is voor mij onopgeefbaar. Echter zonder haatgevoelens jegens een volk dat ook een plek mag hebben onder Gods zon. Tot mijn verwondering permitteert ds. G. H. Abma zich een voorwoord in dit boek.

http://www.refdag.nl/artikel/1383882/Beloften+voor+het+beloofde+land.html


AGENDA DETAILS
Op di 14-12
aanvang 09:00 uur
organiseert IOH afd NE/Sha
te Netanya

Contact-ochtend
Na het ontbijt spreekt Wiesje de Lange over haar werk


in hotel Mitzpe Yam; eigen bijdrage: NIS 35


De Irgoen Olei Holland organiseert bijeenkomsten waarbij Wiesje de Lange 'over haar werk spreekt', werk waarin ze pleit voor de uitroeiing van de Palestijnse bevolking, waardoor naar het beloofde land geemigreerde joodse Nederlanders nog meer Lebensraum zullen hebben. In plaats van zich publiekelijk te distantieren van het fascistisch gedachtegoed van Wiesje de Lange maakt Irgoen Olei Holland er reclame voor.

Onder andere vanwege dit feit is mijn conclusie dat deze organisatie ideologisch nauw verwant is aan de Joodse terreurbeweging Irgoen Tsewaïe Leöemi. Het is niet verwonderlijk dat de voorzitter van IOH nu zo muisstil is nadat hij eerder ogenblikkelijk had gereageerd toen ik op die connectie wees en hij schreef:

Ik heb even hard moeten lachen, als het niet zo treurig was geweest. Het is ongeveer hetzelfde als ik Stan van Houcke vergelijk met Stan Huygens omdat ze beiden Stan zijn. Het belooft in elk geval niet veel goeds voor de uitleg in de komende dagen....
Henoch
Wajsberg, voorzitter van die Irgoen Olei Holland

Feit is dat de Irgoen Olei Holland zich nooit publiekelijk gedistantieerd heeft van de Joodse terreur die leidde tot de etnische zuivering van zowel Israelisch als Palestijns grondgebied. Integendeel zelfs, een bestuurslid van deze club woont in een Joodse nederzetting in bezet gebied. Bovendien steunt de IOH de verspreiding van de opvattingen van Wiesje de Lange. Vandaar ook dat het zo verwerpelijk is dat de Leidse Universiteit samenwerkt met deze club en zich laat gebruiken voor precies het tegenovergestelde waarvoor de rechtsgeleerde Rudolph Cleveringa streed, te weten de willekeur van de macht:

Jeruzalem 25 november

Spreker: Prof.dr. W. Otterspeer ‘Professor Cleveringa tussen mythe en voorbeeld’

Opgave en informatie: Irgoen Olei Holland (IOH), Sd. Jehudit 10, P.O. Box 57704, 61575 Tel-Aviv, ioh@netvision.net.il, tel. +972 (0)3-5625611. Alleen toegang met toegangskaart. (Gratis) toegangskaarten tot 15 november 2010 aanvragen bij IOH te Tel-Aviv.

Jeruzalem 25 november

Prof.dr. W. Otterspeer ‘Professor Cleveringa tussen mythe en voorbeeld’

Prof. Otterspeer heeft een biografisch portret van prof. Cleveringa geschreven en zal natuurlijk

aandacht besteden aan de historische achtergrond van deze Cleveringa bijeenkomst, maar ook

aan de hedendaagse ontwikkelingen in de vrijheid van meningsuiting, de universitaire vrijheid

en de opkomende ontwikkelingen van een academische boycot van Israëlische universiteiten en

wetenschappers.


Meer daarover later.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Op de IOH site, over studiebeurzen voor Israel. Archief: "Het Stipendium Fonds, dat geaffilieerd is met de IOH, geeft al sinds 1958 jaarlijks financiele steun aan studenten van nederlandse afkomst. Onze bronnen van inkomen zijn vooral fondsen in Nederland en de Maror gelden."

Noch IOH noch Stipendium Fonds (bank: Bank Ha’Poalim, Israel) staat in de verantwoording van Maror-gelden. Bovendien gaan Maror-gelden naar Nederlandse organisaties, niet naar Israelische. Hoe zit dat, Irgun? Hebben jullie een Nederlandse dekmantel?

eGast

Anoniem zei

Uit de tekst van Cleveringa's rede (26 november 1940; cursief toegevoegd):

"Maar in de [Leidse jurisdische] faculteit, die blijkens haar doelstelling gewijd is aan de betrachting van de rechtvaardigheid, mag toch déze opmerking niet achterwege blijven: In overeenstemming met Nederlandsche tradities verklaart de Grondwet iederen Nederlander tot elke landsbediening en tot de bekleeding van elke waardigheid en elk ambt benoembaar, en stelt zij hem, onafhankelijk van zijn godsdienst, in het genot van dezelfde burgerlijke en burgerschapsrechten. Volgens art. 43 van het Landoorlogsreglement is de bezetter gehouden de landswetten te eerbiedigen 'sauf empêchement absolu' [tenzij militair absoluut noodzakelijk]. Wij kunnen het niet anders zien dan dat er geen de minste verhindering voor onzen bezetter bestaat Meijers te laten waar hij was. Dit impliceert, dat de wegdringing van zijn plaats op de wijze, waarvan ik U mededeeling heb gedaan, en de soortgelijke maatregelen, die anderen hebben getroffen [...] door ons slechts als onrecht kunnen worden gevoeld."

Dus, Cleveringa-volgers, het ondersteunen van de bezetting (zoals Otterspeer doet) gaat in tegen Ceveringa's eigen lezing.

eGast

stan zei

dit is een belangrijk punt wat ik verder ga uitwerken.
stan

How Zionists Treat Their OWN POPULATION

  https://twitter.com/Kahlissee/status/1780545543602675793 Khalissee @Kahlissee How the wives of Israeli hostages were beaten outside Netany...