dinsdag 2 november 2010

Twitteren?


Ik begrijp werkelijk niets van dat twitteren. Kan iemand het me uitleggen?
stan

6 opmerkingen:

Sonja zei

Hahahaha! Dat wil je niet Stan, twitteren. De setup is dat je per keer 1 regeltje kunt schrijven (en bijv. een linkje kunt plaatsten). Dan kunnen andere twitteraars jou tweets gaan volgen (die verschijnen dan ook op hun twitter pagina), en jij kunt tweets van anderen gaan volgen, die verschijnen dan op jouw twitter-pagina. Je kunt mensen ook weigeren (of blokkeren) jou te volgen. Dat wil niet zeggen dat ze jouw tweets niet kunnen lezen, maar dat ze niet op jouw tweets kunnen reageren.

Het enige wat ik er leuk aan vind is dat je soms van politici (die heel veel twitteren) leest wat voor debielen het zijn. Waar ik het voor gebruik is links naar informatie die mensen schrijven die me interesseren.

Het gaat mijns inziens niet om communicatie, want die is natuurlijk niet mogelijk met 1 regel: je roept steeds iets en anderen lezen dat. M.i. wordt Twitter grotendeels gebruikt voor het verspreiden van informatie in een 'nerwerk' en ook propaganda.

Sonja zei

'netwerk'

Sonja zei

Wel handig is, wanneer je weet welke organisaties op twitter links naar hun nieuwe artikelen zetten, dat je elke dag op je twitterpagina een overzicht van al het nieuw gepubliceerde krijgt. Je hoeft dus niet meer eerst naar hun websites te gaan om te zien wat er nieuw is, maar dat doe je vanaf je twitterpagina.

Sonja zei

Ik lees zojuist op mijn twitterpagina:

"Motie voorkomen uitzetting vluchtelingen Irak verworpen: 73 leden tegen motie, 70 vóór. Ferrier & Koppejan stemden met Wilders mee"

Kijk, dat is toch weer info.

Sonja zei

Stan, je hebt al 5 'volgelingen'! En dat, zonder nog maar iets getwitterd te hebben.

stan zei

zo zie je maar weer, hoe zwijgzamer ik ben des te meer volgelingen heb ik.
stan

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...