donderdag 4 november 2010

Liduine Zumpolle 17

Liduine Zumpolle: 'hersenspoeling' en 'de dans ontsnapt.'
Nu onlangs duidelijk is geworden dat de christelijke activiste Liduine Zumpolle, die samenwerkt met de terreur bedrijvende geheime dienst van Colombia, er naast zat wat haar propaganda betreft over dat land, komt ze met de bewering op de proppen dat de Farc-strijdster Tanja Nijmeijer
'gehersenspoeld' is. Althans, dat was onlangs haar verklaring voor haar verkeerde inschatting over de strijders van de Farc. In het TV-programma van Pauw en Witteman benadrukt ze nu ook wat elke mensenrechten organisatie allang gedocumenteerd heeft aangetoond, namelijk dat Colombia een 'criminele cultuur' kent, en er 'een waanzinnige hoeveelheid corruptie' heerst. Desondanks werkt ze nauw samen met het corrupte establishment die haar van allerlei middelen voorziet. Tijdens de uitzending ontglipte aan haar mond een schitterende Fehlleistung toen Liduin Zumpolle ineens dit zei over Nijmeijer:

Zij is weer, voor de zoveelste keer, zeg maar, de dans ontsnapt.

Zumpolle gebruikte twee uitdrukkingen door elkaar. Het is de dans ontspringen, en aan de dood ontsnappen, dus het ontsnappen aan het Colombiaanse leger dat bekend staat vanwege zijn grootschalige mensenrechtenschendingen. 'De dans ontsnapt' is een klassiek voorbeeld van een Freudiaanse verspreking. Het is alsof de christelijke acitiviste zich telkens weer verbijt dat die verdomde Nijmeijer nog steeds niet is gedood door de corrupte autoriteiten waarmee Frau Liduine samenwerkt. Een voorbeeld van de staatsterreur van Zumpolle's netwerk is dit:

The response to organized indigenous resistance to displacement has been brutal. Last year alone, four members of the small Lopez Adentro community alone were assassinated ("The Struggle for Survival and Dignity: Human Rights Abuses Against Indigenous Peoples in Colombia," Amnesty International, 23 January 2010 [PDF]). According to human rights advocate Felix Posada, 1,400 indigenous persons were assassinated during Uribe's eight-year tenure, representing one percent of Colombia's total indigenous population. Colombia has the highest rate of indigenous killings in Latin America, numbering 114 last year, reported Posada behind bulletproof doors in his office in downtown Bogota.

Right-wing paramilitary groups are suspected in many of the incidents, despite the Uribe administration's claim of their demobilization in 2006 ("
Colombian Paramilitaries' Successors Called a Threat," Simon Romero, The New York Times, 3 February 2010). The "disarmament" was widely seen as a publicity stunt in which individuals dressed up as militants handed over their guns in photo-ops in exchange for a handsome reward. Countless cases have confirmed collaboration between the Colombian army and the paramilitaries (renamed "organized delinquents" these days), the latter often doing the dirty work in exchange for power and immunity.


Later meer over deze activiste, die onjuiste informatie verspreidt: FARC-kenner Liduine Zumpolle noemde het "zeer waarschijnlijk dat Tanja onder de slachtoffers zit",[61] maar na forensisch onderzoek bleek het lichaam van Tanja Nijmeijer zich niet onder de gevonden doden te bevinden. http://nl.wikipedia.org/wiki/Tanja_Nijmeijer

2 opmerkingen:

Sonja zei

De man met de connecties (en ambities):

Colombia roept hulp Van Baalen in

13 oktober 2010

Europarlementslid Hans van Baalen is door Colombia gevraagd om Tanja Nijmeijer los te weken uit de FARC.

De Nederlandse strijdt sinds 2002 mee tegen de Colombiaanse regering. De rebellen willen Nijmeijer inzetten om de FARC internationaal op de kaart te zetten. Dat bleek uit een e-mail* die na een bombardement op een FARC/kamp werd gevonden op een laptop.

Niet de middelen
Van Baalen heeft gezegd dat hij niet de middelen heeft om Nijmeijer te laten deserteren uit de FARC. De VVD'er heeft wel beloofd de zaak aan te kaarten bij het nieuwe kabinet.

Tanja nog in leven
Bij het bombardement op het FARC-kamp vorige maand kwamen 22 strijders om het leven, onder wie de commandant Mono Jojoy. Even werd gedacht dat ook Nijmeijer was omgekomen. Maar na een aantal dagen bleek een gedode strijdster niet de Nederlandse te zijn.

Bemiddeling
Europarlementariër Hans van Baalen heeft vaker in Zuid-Amerika bemiddeld. In 2009 sprak hij in Honduras met de afgezette president Manuel Zelaya en zijn tijdelijke vervanger Roberto Micheletti. In Nicaragua viel de VVD'er niet goed bij de machthebbers: president Ortgea beweerde dat Van Baalen het bewind in Nicaragua wilde omverwerpen door hoge militairen op te stoken.
---------------

*Sonja:
In de documentaire 'Dichter bij Tanja' van Leo de Boer zien we op de laptop van Zumpolle dezelfde foto's. Die documentaire is gemaakt tussen ongeveer december 2007 en hooguit einde 2009. Dus het gaat hier niet om een recente email, terwijl het gerucht dat Nijmeijer door de FARC gebruikt zou worden (op de kaart zetten, of een 'fatsoenlijk gezicht' te geven) wel recent is.

Sonja zei

Ter attentie: Van Bommel: 'war on terror' steunen in Colombia is onze 'morele verplichting'