zondag 21 november 2010

Guus Valk van de NRC 17


Zijn Nederlanders Duitsers? Nee. Zijn Palestijnen Saoedi's of Yemenieten of Egyptenaren? Nee. Waarom noemt Guus Valk van de NRC Palestijnse Israeli's dan Arabieren alsof ze dezelfde mensen zijn als Saoedi's, Yemenieten of Egyptenaren? De enige reden is dat hij ze wil groeperen, wil typeren als behorend tot één soort, hij ontkent daarmee hun eigenheid en discrimineert daarmee bewust. Vergeet niet, er bestaat ook onder de elite die NRC leest een nauwelijks verholen weerzin tegen Arabieren. Guus Valk stigmatiseert op zijn manier de Palestijnse inwoners van Israel door ze te typeren als Arabieren, terwijl in werkelijkheid de families van de Palestijnen daar al vele generatieslang wonen. Waarom doet een zogenaamd onafhankelijke journalist van een zogeheten kwaliteitskrant dit? Omdat hij propaganda bedrijft. Waarom doet hij dat? Omdat hij carierre wil maken en weet hoe de kaarten geschud zijn. De reden waarom zionisten Palestijnen altijd Arabieren noemen en nooit Palestijnen is juist om te voorkomen dat duidelijk wordt dat het land ooit eens Palestina was. Ze willen de mythe overeind houden dat ergens in die oneindigheid van ruimte en tijd een of andere god hen het land had beloofd en dat ze dit land nu opnieuw claimen. En Guus helpt hen die mythe levend te houden.

6 opmerkingen:

Sonja zei

28 juli 2008 - door: NRC - sectie: "achtergrond"

Wie zijn Israëlische Arabieren?

‘Israëlische Arabieren’ is een verzamelnaam voor in Israël levende Arabische moslims, christenen, Bedoeïenen en Druzen. Er zijn ruim een miljoen Israëlische Arabieren, ofwel circa 20 procent van de bevolking.

Tussen 1947 en 1949, tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog van de nieuwe staat Israël, zijn volgens de VN 711.000 Palestijnse inwoners uit Israël verdreven. De Palestijnen die niet naar de Westelijke Jordaanoever, de Gazastrook of de omringende Arabische landen vluchtten, werden burgers van Israël. In Noord-Israël, in steden als Nazareth en Haifa, wonen relatief veel Arabische Israëliërs. Hun percentage groeit, want de Arabische bevolking van Israël groeit sneller dan de joodse.

De levensstandaard van Arabische Israëliërs is lager dan die van joodse landgenoten. Er is een hogere werkloosheid, zeker onder vrouwen, en de levensverwachting ligt een paar jaar lager. Arabische Israëliërs worden niet opgeroepen voor militaire dienst.

Veel van hen worstelen met een loyaliteitsconflict: ze zijn Israëlische burgers, maar voelen zich solidair met de Palestijnen buiten de landsgrenzen.

Trees zei

Ze voelen zich solidair met de palestijnen buiten de landsgrenzen, omdat eht palestijnen zijn. Ook de bedoeinen zijn palestijnen, ook de druzen, en eht feit dat dit stuk land wat voor 1948 palestina heette en nu Israel, betekent niet dat ze opeens geen palestijnen meer zijn. Deze identiteit werd meer en meer duidelijk, toen in 2000 13 palestijnen emt een israelisch paspoort ( dus Israelische burgers) net zo afgeknald werden ald men doet in gaza of de westbank. Wie bent U , mevrouw Sonja, om voor de mensen hier te bepalen wat hun identiteit is,hebben ze U echt niet voor nodig. Diit zijn palestijnen met een ISraelsich paspoort, zoals we palestijnen hebben emet een amerikaans paspoort, canadees, jordaans etc.dat Israel ze graag Israelische arabieren noemt, is omdat men graag de geschiedneis wilt uitwissen. helaas voor U, ze weten allemaal waar ze vandaan komen en wie ze zijn.

stan zei

trees,

sonja citeert de nrc, dit is niet haar eigen mening. ze spant zich juist in voor degenen die onderdrukt worden.
groeten
stan

Sonja zei

Thanks Stan.

De NRC weet, zo kun je uit het bericht opmaken, blijkbaar wat de "landsgrenzen" van Israël zijn. Dat is een mirakel!

Trees zei

Sorry Sonja, dit was me niet duidelijk. Dit soort uitspraken werken bij mij als een rode lap op een stier. Nu lees ik het goed. Ik zal het NRC , met name Guus Valck,maar eens gaan schrijven.
Dus neem eht neit eorsoonlijk, ik ben een beetje overgevoelig geworden in de loop der jaren.
Hartelijke groet

Anoniem zei

Geen stijl

Martin Bosma. Held
Weet u nog, onze succesvolle actie om NRC Handelsblad kapot te krijgen? Hadden we dus niet moeten doen. We hadden moeten oproepen om juist wél een abonnement op NRC te nemen. Martin Bosma (PVV) heeft namelijk een driewekelijkse column in NRC en Martin Bosma is een held. Ten eerste omdat zo'n beetje alle Joop-scribenten hun NRC-abonnement hebben opgezegd omdat door het lezen van een krant met daarin teksten van Martin Bosma de treinen weer naar het oosten gaan rijden ofzoiets, ten tweede omdat NRC, sinds Bosma columnist is, is verkozen tot beste krant en ten derde omdat Bosma weet hoe je een goede column schrijft. Lees even mee (PDF): "Zit uw Emma, Anne-Fleur of Mees gezellig in een klas vol met Mohammeds en Ali’s? Reagan, Solzjenitsyn en Jabotinsky hangen in mijn werkkamer ingelijst aan de muur. Ik lees liever Hayek en Ayn Rand dan Keynes en Etty. Linkse mensen zijn graag tolerant, tenzij het gaat om mensen met een andere mening". PATS! Stoemp in je smoelwerk, hypocriete 55-plussende sigaarrokende qualiteitsavondcourant- lezende D66-correcte wandelliefhebber. U kunt het allemaal rustig nalezen in de GRATIS online editie van NRC. Die is al drie weken gratis online omdat het herstellen van een bug al gauw weken duurt bij NRC (hihi, en die bejaarden zich scheel betalen voor hun oud papier). Stelletje oud mediale fuckupfaalhazen.

Het kan verkeren,
Anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...