zaterdag 2 oktober 2010

Peter Giesen van de Volkskrant 2


Auschwitz

De Volkskrant-journalist Peter Giesen beweert:


Veel mensen geloven dat de islam inherent gewelddadiger is dan het christendom.


Nu mijn vraag: waarom beweert Giesen dit? Wie zijn die 'veel mensen' waar de afgestudeerde historicus Peter Giesen het over heeft? Is daar wetenschappelijk onderzoek naar gedaan? En indien deze bewering juist is dan volgt de onvermijdelijke vraag: Peter Giesen, hoe zou het komen dat veel mensen dit geloven? 'Veel mensen' hebben nooit ook maar 1 boek over de islam gelezen, dus waar baseren 'veel mensen' hun mening op? Juist Peter, op beweringen van journalisten zoals jij en de opiniemakers van jouw Volkskrant. En zolang journalisten van jouw slag vooroordelen blijven herhalen, worden ze vanzelf wel een waarheid als een koe. Of dacht je dat het anders in elkaar zit? Zo ja, laat iets van je vernemen.
Hiroshima

1 opmerking:

Sonja zei

Mijn leeftijdgenoot Peter Giesen over zijn boek 'Land van Lafaards? Geschiedenis van de angst in Nederland'.

"Mijn boek Land van Lafaards? Geschiedenis van de angst in Nederland is uit. Als schrijver word je meteen geconfronteerd met je eigen angsten: hoe zullen de recensies zijn? Wordt het boek uberhaupt gerecenseerd? Is er enige aandacht van de media? ... Zal het een beetje verkopen?"
Weet Peter Giesen uberhaupt wel wat 'angst' is, vraag ik me nu af. Angst is mijns inziens (afgezien van de angstneurose) gericht op verlies, pijn, honger en dood. Angst voor het niet uitgenodigd worden voor het boekenbal kun je toch geen 'angst' noemen?

"Veel Nederlanders zien hun land als vredelievend en niet-militaristisch. Nederlandse soldaten trekken niet als Rambo’s door Bagdad, schreeuwend dat die Irakese motherfuckers uit hun schuilplaatsen moeten komen. Ze opereren liever in een afgelegen, rustige provincie, waar ze een praatje maken met de lokale bevolking, een waterput slaan en hun steentje bijdragen aan de wederopbouw van landen die geteisterd zijn door het kwaad van de oorlog."

"Soms wordt gesuggereerd dat Nederland weerloos staat tegenover de nieuwe totalitaire dreiging van de islam"

"Ik geloof dan ook helemaal niet dat Nederland zich ‘willoos’ zal laten islamiseren"

"In de 20ste eeuw werden nationaal-socialisten ... keihard aangepakt"

"...de jaren zestig, toen Nederland in korte tijd veranderde van een autoritair, conservatief en religieus land in een van de meest libertaire landen ter wereld."

Ja, je werd bijvoorbeeld in elkaar geslagen omdat je lang haar had. Nog nooit werden vrederoepende mensen zo bruut behandeld en mishandeld in Nederland, vooraleerst door de overheid.

http://www.vkblog.nl/bericht/151689

NRC. Goedemorgen en Welterusten

  Goe Vandaag 16 APRIL 2024 Goedemorgen, Oekraïne slaakt een noodkreet: door het tekort aan munitie dreigt Rusland op alle fronten terrein t...