zaterdag 18 september 2010

Trouw Misschien Wel 52

Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Amnesty International 4" achtergelaten:


Trouw:
Enquête steun banken juiste middel om alsnog beleid te verantwoorden
"De commissie-De Wit boekte gisteren in de Tweede Kamer een eervol resultaat. Alle aanbevelingen van de parlementaire commissie, die onderzoek deed naar de oorzaken (in Nederland) van de kredietcrisis , werden door het parlement overgenomen.

SP-Kamerlid Jan de Wit mag dit resultaat op zijn conto bijschrijven.
Zijn commissie deed belangwekkend werk, al gingen ontwikkelingen zo snel, dat veel onderzoek alweer door nieuwe feiten achterhaald werd, nog voordat de commissie haar eindrapport kon publiceren."


Onze zelfbenoemde 'kwaliteitspers' geeft met dit anonieme 'commentaar' haarscherp haar werkelijke functie weer: het kweken van consensus van de bevolking voor de misdaden van regering en
banksters. In deze is dat het legitimeren (en zelfs promoten) van een commissie van leken die reeds bewezen heeft niet in staat te zijn om bankiers en hun trawanten effectief te ondervragen. De conclusie van haar eerste eerste onderzoek was dan ook niet verassend: iedereen is schuldig - dus niemand is schuldig.

Mijns inziens heeft de commissie-De Wit haar onkunde voldoende bewezen zodat het hele parlement nu met een gerust hart toestemming geeft aan een parlementaire enquete, waar, let op, Jan de Wit op tégen is. De enquete zal in de praktijk nog niets essentieels opleveren aangezien DNB zijn zwijgrecht behoudt, en mensen nog steeds niet kunnen komen opdagen.
"De enquête moet met ander woorden vooral gezien worden als een terechte poging een, om het zo te zeggen, democratisch gat te vullen. Dat Bos geen keuze had toen hij de banken met miljarden te hulp kwam staat buiten kijf."

En volgens mij is de crisis nog niet eens echt begonnen.


Geen opmerkingen:

NRC. Goedemorgen en Welterusten

  Goe Vandaag 16 APRIL 2024 Goedemorgen, Oekraïne slaakt een noodkreet: door het tekort aan munitie dreigt Rusland op alle fronten terrein t...