donderdag 2 september 2010

Hawking and God

Shit happens.
Now that message isn't chickenshit.
Thank you Stephen, we will tell him or her.

British Broadcasting CorporationBBCHome

BBC News UK


    Stephen Hawking: God did not create Universe

    Stephen Hawking The Universe can create itself from nothing, says Prof Hawking
    There is no place for God in theories on the creation of the Universe, Professor Stephen Hawking has said.
    He had previously argued belief in a creator was not incompatible with science but in a new book, he concludes the Big Bang was an inevitable consequence of the laws of physics.
    The Grand Design, part serialised in the Times, says there is no need to invoke God to set the Universe going.
    "Spontaneous creation is the reason there is something," he concluded.
    'Planetary conditions'
    In his new book, an extract of which appears in the Times, Britain's most famous physicist sets out to contest Sir Isaac Newton's belief that the universe must have been designed by God as it could not have sprung out of chaos.
    Citing the 1992 discovery of a planet orbiting a star other than our Sun, he said: "That makes the coincidences of our planetary conditions - the single Sun, the lucky combination of Earth-Sun distance and solar mass - far less remarkable, and far less compelling as evidence that the Earth was carefully designed just to please us human beings."
    He adds: "Because there is a law such as gravity, the universe can and will create itself from nothing.
    "Spontaneous creation is the reason there is something rather than nothing, why the universe exists, why we exist.
    "It is not necessary to invoke God to light the blue touch paper and set the universe going."
    The book was co-written by US physicist Leonard Mlodinow and is published on 9 September.
    In his 1988 bestseller, A Brief History of Time, Prof Hawking appeared to accept the role of God in the creation of the Universe.
    "If we discover a complete theory, it would be the ultimate triumph of human reason - for then we should know the mind of God," he said.

    More on This Story

    Related stories

    Related Internet links

    The BBC is not responsible for the content of external Internet sites

    6 opmerkingen:

    Sjuul van Dissel zei

    http://www.ncrm.nl/creeren%20van%20racisme.pdf

    De wetenschap van de wetenschappen. De onomstotelijke empirische bewijsvoering van Natuurwetten. Was in de tijd dat deze werd ontwikkeld helemaal correct en heeft alles bijgedragen aan de vooruitgang van het mensdom naar het niveau ervan tot op het heden. Alles omdat niets anders daartoe heeft bijgedragen.
    Waar toen toen die wetenschap werd ontwikkeld het mensdom bestond uit verschillende volken en rassen die zover van elkaar verwijderd leefden dat die volken en rassen elkaar zelden of nooit tegenkwamen. En als dit dan wel eens gebeurde dan benaderden zij elkaar met respectvolle voorzichtige nieuwsgierigheid.
    Maar nu in ons heden op een overbevolkte Aarde is dat heel anders. Volken benaderen elkaar met territoriumdriftige oorlogen en oorlogen en oorlogen. En rassen vinden zich superieur aan elkaar. Ondersteund door religies die door de wetenschap van de wetenschappen niet zijn weggeëlimineerd met adequate bewijsvoering en toepassing van de daaruit volgende Natuurwetten.
    Heeft zich tot in het heden een antiwetenschap ontwikkeld die als die niet met alle middelen wordt bestreden het mensdom terug werpt in het prehistorische. Terug werpt in de tijd toen wetenschap helemaal nog niet bestond. De soort mens tussen de andere soorten flora en fauna op Aarde onwetend zijn bestaan evolutionair voortzette. Voortgekomen uit het niets evoluerend naar het niets om daaruit voort te komen.
    Alleen de, en dit is de enig ware superioriteit, superieure wetenschap van de wetenschappen heeft deze Natuurwet onomstotelijk empirisch bewezen. Het mensdom hoeft deze Natuurwet enkel maar toe te passen om een evolutionair nieuwe evolutie in gang te zetten. Een nieuwe evolutie die niet darwinistisch is maar de wetenschap van de wetenschappen is.
    Om de evolutie van de evolutie der soorten zichzelf te laten evolueren tot een plan om de evolutie van de soort mens niet zijn ondergang te laten zijn. Kruisbestuiving tussen de rassen van de soort mens en eliminering van de religies die de rassenscheiding en rassenhaat ondersteunen en aanwakkeren is DE EVOLUTIE.
    Wachten op een messias of aanbidden van een veronderstelde en tot God verhevene. Of wachten op een wetenschapper van de wetenschappen die ALLES VERKLAART. Het is allebei uitstel van executie. ALLEEN HET NU TOEPASSEN VAN DE NATUURWETTEN HEEFT ZIN EN LOONT DE MOEITE. Al het andere is zinloos en vergeefse moeite. Maar niets en niemand die dit kan navertellen als het met de evolutie van het mensdom gedaan is.
    Ik wens dat mijn soort de soort mens blijft voortbestaan. Is daar iemand? Een wetenschapper van de wetenschappen die dit begrijpt? Ik zou willen zeggen Professor doe er wat aan.

    Dit is mijn commentaar op dit:
    http://www.charlesdarwinresearch.org/Dutch.pdf

    Anoniem zei

    Die Prof Hawking's.... laat hem nog even wachten als dat lukt.

    Hij komt Hem nog wel tegen.

    Het grote misverstand is echter dat "deze" niet door de huidige farizeeën wordt vertegenwoordigd!

    Openbaring 18:4

    stan zei

    ik ken geen officieel geloof, maar ik begrijp wel dat hawking een onvoorstelbaar onnozele denkfout maakt wanneer hij het volgende stelt: 'he concludes the Big Bang was an inevitable consequence of the laws of physics.' Hij gaat er daarbij vanuit dat voordat er materie was er al sprake was van fysieke natuurwetten. dat kan dus niet, die ontstaan pas wanneer er materie is. dat spreekt voor zich. nog onnozeler is het feit dat hij er vanuit gaat dat bij de big bang het begin ligt. ruimte en tijd bestonden al voordat er materie was, alleen was er niets om deze fenomenen aan af te meten. het eeuwige raadsel blijft hoe uit het niets iets is ontstaan en waarom. en degene die stelt wat hawking stelt is eenvoudigweg een gelovige, want gaat uit van iets onbewijsbaars.
    stan

    Anoniem zei

    Het bewijs. Het heilloze gefilosofeer.

    ∞+∞=∞ want 2∞=∞
    ∞-∞=0
    tussen 0 en ∞ is alles wat bestaat
    dus ∞ is niet ∞ want ∞ is wat niet bestaat
    en 0 is niet 0 want 0 is wat niet bestaat
    van 0 naar ∞ is beweging is verwijdering die onvermijdelijk weer krimpt wat ook beweging is want ∞ bestaat niet en 0 bestaat ook niet
    krimp is zwaartekracht en verwijdering is middelpuntvliedendekracht

    Het enige dat echt kan bestaan is het middelpunt. IK die bestaat uit beweging. Beweging het enige dat is. Tussen 0 en ∞ van niks naar niks.
    Sjuul.

    Anoniem zei

    "ruimte en tijd bestonden al voordat er materie was, alleen was er niets om deze fenomenen aan af te meten. het eeuwige raadsel blijft hoe uit het niets iets is ontstaan en waarom." Schrijft Stan.

    Lees het boek (of bekijk de website) van Julian Barbour. Hij heeft de originele visie dat de tijd zowiezo slechts een illusie is, die alleen is af te meten aan verandering. Hij gaat nog verder door te stellen dat verandering ook op een illlusie berust, dat er slechts geleijktijdige () toestanden bestaan.

    Het universum als stationaire verzameling van alle mogelijke zijnstoestanden. Geen speld tussen te krijgen! Het fraaie is, het verklaart ook de big bang, wat niets anders is als de enige toestand waarbij alle afstanden nul zijn. We hebben volgens Barbour last van de illusie dat oorzaak en gevolg onlosmakelijk zijn, terwijl het universum simultaan is.

    Laat het eens op je inwerken, het is werkelijk een fraai en elegant idee. Er is ook een documentaier gemaakt, Noorderlicht meen ik, genaamd "Killing Time". Terug te vinden op YouTube.

    Succes.

    stan zei

    de gedachte is niet nieuw, het was giordano bruno die deze opvatting vier eeuwen geleden uitwerkte en daarvoor op de brandstapel eindigde.
    stan

    Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

    mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...