vrijdag 3 september 2010

Alex Burghoorn van de Volkskrant 16

Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "The Jewish Lobby 8" achtergelaten:

Alex Burghoorn is weer terug in Nederland. Hij woonde 5 jaar in Jeruzalem met vrouw en kinderen. Zijn vrouw werkte voor een microkredietbank voor Palestijnse boeren in Ramalla. Op de radio wist hij te melden dat Israëli's zo paranoia zijn dat er amper mee te praten valt, en zeker ook racistisch. Natuurlijk in bedekte termen.
Dat hebben we in de krant niet gelezen. 

Sonja, dat is het parasitaire element in de Nederlandse cultuur, de middenklasse eet van twee walletjes. Het is een kruideniersmentaliteit, waarbij het eigenbelang nooit uit het oog wordt verloren. Mijn klasse handelt alsof er geen consequenties aan verbonden zijn. En inderdaad, voor henzelf heeft het geen consequenties, wel voor hun slachtoffers. Ik zie dit nu weer op grote schaal in de VS.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

In het interview praat Alex alleen maar over angst bij Israelis. Alleen maar.

eGast

Sonja zei

Hij noemt het woord paranoia zelfs twee keer. Paranoia is geen angst, maar een angstneurose.
"Met die paranoia gaat zij door het leven en ziet zij elke Arabier"
"het is nu eenmaal wel zoiets dat bij de Israëli's over het algemeen diep, diep, diep is binnengedrongen"
"die verwijdering en die paranoia is zo heftig, en daar valt bij niet mee.. daar kan je als buitenstaander ook moeilijk mee praten laat staan dat ze met elkaar kunnen praten."

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...