dinsdag 6 juli 2010

Lokjoden 20

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Daphne zegt:
July 3, 2010 at 10:35 am

Daphne en de Israelische PR. Wat ik begreep van haar heet dat hasbara. Nooit geweten na al die propagandajaren, maar goed, zo leer je nog eens wat. Volgens Mr. Ooijer slaat Daphne de spijker op de kop, volgens mij ook.

Veel enthousiasme hier voor het verbieden van het voeren van de Israëlische vlag door Nederlanders in het algemeen en de mannen van blonde Geert in het bijzonder.
Het recente verleden leert echter dat dat zeer moeilijk is. Kijk maar naar Ajax. Die probeert er al jaren voor te zorgen dat de fans die met grote Israëlische vlaggen zwaaien, daar mee kappen. Lukt niet. De fans noemen zichzelf Joden – en hoe vervelend Ajax dat ook vindt, vanwege de spreekkoren ‘Hamas, Hamas, Joden aan het gas.’

Juridisch was daar tot dusver niets aan te doen, want zelfs al maak je een wetje, hoe ga je dat implementeren? Iedere keer met een peleton ME de tribunes op om dat vlaggetje uit handen van de F Side te trekken?
Stel dat je Hero Brinkman of Martin Bosma of hoe ze allemaal ook heten wilt verbieden om Israëlische vlaggetjes op hun bureau neer te zetten. Hoe ga je dat controleren? De vlagpolitie? en hoe zit het met de vlag die boven hun bed hangt? Inzet van geheim agentes van de AIVD?

Ik heb er in het algemeen niet zo veel problemen mee, als mensen met vlaggen in de weer zijn. Mijn duizend-bloemen-bloeien-flower-power standpunt is: wie met een vlag wil zwaaien, moet dat vooral niet laten. Als ik dat maar niet hoef te doen, want ik vind het allemaal onzin.

Wat me echter stoort aan de Boys van Geert is dat zij voor zichzelf ruimte opeisen die zij anderen niet gunnen. Stel je voor dat Ahmed Marcouch of Ahmed Aboutaleb gefotografeerd zouden worden met de Marokkaanse vlag. Het huis zou te klein zijn. Terwijl er hier ook nog sprake is van onvergelijkbare grootheden, want de twee Ahmeds bezitten de Marokkaanse nationaliteit, terwijl de Boys van Geert alleen sympatisanten van Israël zijn, en bij mijn weten geen paspoort hebben.

Bij Krapuul
Twitter conversation with Ronny Naftaniel about abuse of Jewish symbols by Loons

anzi

Lucas zei

Het leukst blijft toch de grap die ik twee Marokkaanse meisjes hoorde maken:
"Mag ik nog een Jodenkoek?"
"Dat mag je niet zeggen. Je moet zeggen: Joodse koeken!"

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...