vrijdag 25 juni 2010

Lokjoden 6

De Volkskrant bericht: 


CIDI steunt voorstel over ‘lokjoden’


http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1391542.ece/CIDI_steunt_voorstel_over_lokjoden


De vraag is nu: namens wie spreekt het CIDI? Het CIDI is volgens de Israelische kwaliteitskrant Haaretz een 'pro-zionistische lobbygroep', die dus de Israelische terreur telkens weer moet rechtvaardigen. Spreekt het CIDI namens alle joodse Nederlanders? Geenszins, daarom hebben gematigde joodse Nederlanders Een Ander Joods Geluid opgericht, om zo duidelijk te maken dat ze de regelmatig extremistische standpunten van het CIDI niet delen. Waarom voert de Volkskrant dan het door Israel gesteunde CIDI op als woorvoerder, als spreekbuis van de joodse Nederlanders? Dat is niets anders dan propaganda, om zo de aandacht van de Israelische terreur af te leiden. Let u nu ook eens op op deze foto van een zogeheten 'lokjood' in de Volkskrant. Het onderschrift is: 'Keppeltje'


Een 'lokjood' heeft een keppeltje op, althans volgens de Volkskrant. Zonder keppeltje is er dus geen sprake van 'lokjood', laat staan 'jood'. Stel nu dat een of andere klier een joodse Nederlander zonder keppeltje maar wel met joodse gelaatstrekken de Hitlergroet brengt? Is hier dan sprake van zogeheten 'antisemitisme'? Als de klier wordt opgepakt kan hij zeggen: die meneer heeft geen keppeltje op, en is dus geen jood, dus ben ik niet in overtreding. Wat dan? We weten het niet, vandaar dat de Volkskrant deze joodse meneer een keppeltje laat dragen. Maar dan zijn we er nog niet. Stel dat ik uit solidariteit met joodse Nederlanders een 'keppeltje' opzet, en iemand benaderd me met de Hitlergroet. Is deze persoon dan in overtreding of niet? Ik ben namelijk niet joods. 

Dit alles maakt de absurditeit van het voorstel van de lokmarokkaan Ahmed Marcouch nog eens duidelijk. Die absurditeit blijkt ook nog eens uit het feit dat dit onderwerp een mediahype is geworden, die niets veranderd aan de oorzaken van het probleem. Het is allemaal schijn. Ondertussen gaat het CIDI door met het propaganda maken voor een schurkenstaat en gaat de Volkskrant door met het verspreiden van de CIDI-propaganda voor die schurkenstaat. De enige rechtvaardiging voor het bestaan van de 'Joodse staat' is namelijk dat joden nog steeds vervolgd worden. Vandaar die hype, vandaar de propaganda, en vandaar dat men aan de oorzaken niets doet.

7 opmerkingen:

AdR zei

Vreemd niet? Je had op een gegeven ogenblik (ergens in de jaren zeventig) "Turkse mensen" en "Joodse mensen" enz. "We" (!) mochten eens twijfelen. En het klonk al snel als een scheldwoord.
Voorbij voorbij, zoals Fokke en Sukke ons melden.

Sonja zei

Stan, iemand die in Nederland de Hitlergroet brengt is altijd in overtreding - wie dan ook. Het is gewoon verboden. Daar heb je dus helemaal geen lokjood voor nodig. Voor stenen gooien ook niet, want dat mag in Nederland ook niet. Deuren besmeuren mag ook niet, en vandalisme ook niet. En iemand aanvallen al helemaal niet. Allemaal zaken waar je geen 'lokjoden' voor nodig hebt. Het is gewoon een hysterische actie.

Anoniem zei

Maak je borst maar nat, we gaan overstroomd worden. Wat denkt men dat het effect is? Hoe zielig kan je zijn?


The lights of the Colosseum in Rome will be turned off Thursday evening in solidarity with kidnapped IDF soldier Gilad Schalit.

Noam Schalit, Gilad’s father, will be in attendance, along with Rome’s citizens and the representatives of local and national Italian institutions. According to organizers, the gathering is meant to send a message to the world: “Free Gilad now.”

Speeches will be given by Noam Schalit and the mayor of Rome, and pictures of the soldier will be screened. At 11 p.m. (12 a.m. in Israel) the lights of the Colosseum will be turned off.

“We immediately launched the campaign for Schalit because we feel the burden of anxiety,” said the president of Rome’s Jewish community, Riccardo Pacifici.

Last summer, Rome Mayor Gianni Alemanno bestowed honorary citizenship on Gilad Schalit. The city has strongly supported the initiative in the Colosseum. Other cities in Italy have joined, and some of the municipalities will turn off the lights at some of their monuments.

“We want to sensitize public opinion and strongly assert our values, which belong to civil society as a whole – first of all, the value of freedom. This event is first and foremost an expression of our strong support for the State of Israel,” Pacifici said.

www.jpost.com/international/Article.aspx?...

anzi

Sonja zei

Klopt Anzi, we gaan overstroomd worden:

Geniaal die Marcouch

Door jvdheuvel op June 24, 2010 om 4:37 pm

Het Amsterdamse PvdA-raadslid Ahmed Marcouch wil een jaarlijkse keppeltjesdag en speciale homopleinen met regenboogvlaggen. (Telegraaf)

Geniaal. Maar wat mij betreft niet radicaal genoeg. Wat we beter kunnen doen is die pleinen waar die anti-semitische hangjongeren hangen, hernoemen naar corpulente zwarte Joodse lesbo's.

Van mijn part hernoemen we hele wijken in "Gezellige Joodse homo buurt" en vergelijkbare namen.

Wat mij betreft noemen we Amsterdam Homodam. Maak gewoon dat statement.

Cursief geschreven relativerend opmerkinkje: ik had eigenlijk wel een reactie van het CIDI verwacht op mijn geniale artikeltje van gisteren: Het CIDI als grootste bondgenoot van moslims in Nederland. Misschien heb ik het te weinig gespamd.

Sonja zei

Keppeltjesdag, yeah! I LOVE JODEN & HOMO'S ballonnen en buttons! Niemand die de verplichte sabbath wil invoeren?

AdR zei

Het Amsterdamse PvdA-raadslid Ahmed Marcouch wil een jaarlijkse keppeltjesdag en speciale homopleinen met regenboogvlaggen.

De plannen maken deel uit van een gecombineerd actieplan tegen homogeweld en antisemitisme in Amsterdam. Het idee is inmiddels ingediend in de gemeenteraad van Amsterdam.

Marcouch, die inmiddels ook Kamerlid is voor de PvdA, wil discriminatie tegen joden en homo's te lijf gaan via zogenoemde solidariteitsacties. Naast een keppeltjesdag, waarop alle Amsterdammers een keppeltje zouden moeten kunnen dragen, en de homopleinen, wil het raadslid dat scholen worden getoetst op homovriendelijkheid. Ook moet er gekeken worden of scholen wel les geven over de Tweede Wereldoorlog.

Eerder werd al bekend dat Marcouch lokjoden wil inzetten om daders van antisemitisme te betrappen.

- Wie les geeft over de Tweede Wereldoorlog zal toch ook de Eerste moeten noemen. Waarom is het anders de Tweede?
Voor je het weet ben je met geschiedenisonderwijs bezig. Weet wel wat dit kost!
Voor een homoplein en een keppeltje voor iedereen zullen wel sponsors te vinden zijn, laat dat maar aan de PvdA over.
Homokum, jottum!

Groeten, ik ben het weekeinde weg naar een internetvrije zone (puffff...).

stan zei

Waarom wil marcouch zich bij zijn potentiele achterban zo belachelijk maken? een serieuze politicus werkt aan zijn geloofwaardigheid, anders is hij politiek volkomen inefficient.

POLITICIANS? NO. MAD MEN!

  S.L. Kanthan @Kanthan2030 Western politicians are absolute clowns, but they have no self-awareness. “Iran’s actions are reckless!” Surpr...