donderdag 3 juni 2010

Israel als Schurkenstaat 255





Paul heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Joodse Vredesactivisten 2" achtergelaten:

Voormalig VN adjunct secretaris-generaal Denis Halliday zei dat het absoluut noodzakelijk was dat de Obama regering Ierland’s oproep aan de Israëlische autoriteiten steunt voor een veilige doorgang voor de onder Ierse vlag varende Rachel Corrie om humanitaire hulp aan Gaza te leveren, melde de Irish Times.

Sprekend via een satelliettelefoon vanaf de Rachel Corrie verzocht Halliday de Ierse Amerikanen dringend om te lobbyen bij de Obama regering: "We hebben ook het gevoel dat er een rol is voor de Ierse diaspora hier, in de VS en elders om te lobbyen bij politici over deze voortdurende illegale blokkade van Gaza die zulke ontberingen veroorzaakt voor het Palestijnse volk".

Halliday heeft enige ervaring met dit probleem, hij heeft in 1998 vanwege de impact van de VN / VS sancties voor de Iraakse burgers ontslag genomen uit zijn functie als VN coördinator voor humanitaire hulp in Irak.


http://zaplog.nl/zaplog/article/halliday_verzoekt_de_ierse_amerikanen_dringend_de_rachel_corrie_te_verdedig


Geen opmerkingen:

NRC. Goedemorgen en Welterusten

  Goe Vandaag 16 APRIL 2024 Goedemorgen, Oekraïne slaakt een noodkreet: door het tekort aan munitie dreigt Rusland op alle fronten terrein t...