woensdag 2 juni 2010

Israel als Schurkenstaat 239


Via Jose

Deze reactie stond in een forum discussie bij de nrc, vond ik absoluut het doorsturen waard.
Yael

Robert Bleeker
zegt:
dinsdag 1 juni 2010, 14:07 uur
Gegeven het tijdstip van en de systematiek in de talrijke eenzijdige pro-Israel reacties onder dit thematisch-opiniërende NRC-artikel, mag gevoeglijk worden aangenomen, dat hier sprake is van een gecoördineerde / georchestreerde lezers-actie van de Nederlandse tak van de internationale Joodse Lobby.

Geheel in lijn met (of beter gezegd, in het verlengde van) de wereldwijde damage control PR-actie, die de belligerente / militaristische, extreem-rechtse regering Netanyahu / Lieberman vandaag heeft aangekondigd, maar natuurlijk gisteren reeds was begonnen.

Qua inhoud en toonzetting is deze actie, als te doen gebruikelijk, weer geheel conform de draaiboeken, die daarvoor reeds lang tevoren zijn opgesteld, en op tal van ministeries, klaar liggen voor gebruik in geval van publicitaire calamiteiten. Zoals ook die veelbesproken calamiteit, die het zogenaamde Israëlische Gaza-bombardement betrof, dat, nebenbei, in werkelijkheid feitelijk niet meer of minder was, dan een regelrechte (cynische) voortzetting met andere middelen, van de alsdan woedende verkiezingsstrijd voor de Knesset.

Of de bloedige raid op het hulpkonvooi volgens een vooropgezet plan is verlopen, met als doel, om de publieke sentimenten rond het eeuwige Massada-complex te adresseren / mobiliseren.lijkt mij op het eerste gezicht vergezocht. Maar op voorhand uitsluiten kunnen wij in dezen niets, want de morbide, op sommige terreinen zelfs onversneden psycho-pathologische afwegingen binnen de verhitte deviante breinen van extreem-rechts Israel lijkt – zoals wij ons nog levendig kunnen herinneren van de PVV-affaire rond de Nederlands- Israëlische Likud-aanhanger Gidi Markuszower – vooralsnog geen grenzen te kennen.

Omdat een van de propagandistische karakteristieken van de voornoemde PR-exercitie (ook nu weer) bestaat uit het stelselmatig vervalsen van de feiten rond de koloniale ontstaansgeschiedenis van “Israel”, kan het geen kwaad, om als tegenwicht hiertegen, enige historische referentiepunten aan te dragen.

Bijna direct vanaf de oprichting van de Zionistische Beweging rond 1890 door Theodor Herzl c.s., is door een deel van Joodse geloofsgemeenschap systematisch toegewerkt naar de kolonisering van de voormalige Ottomaanse en latere Engels-Franse kolonie, Palestine. De daarbij door genoemde Beweging geleverde motivatie ging ondermeer uit van de (valse) premisse, dat de Joodse geloofsgemeenschap, een volk zou zijn, dat vanwege “the Biblical Connection” het recht zou kunnen doen gelden op “een exclusief Joodse Staat”, langs de Bijbelse grenzen van “Eretz-Israel”.

De autochtone Arabisch-Palestijnse bewoners van Palestine waren vanuit dat geloofsdogmatische, reli-geopolitieke (Joods-supremacistische) perspectief, slechts “Illegal Trespassers”, die van de Joodse metafysische Cultleider Jahweh, met geweld verwijderd (“getransfereerd”) zouden mogen worden.

Met geweld verwijderd, opdat, na de verovering van Jeruzalem, de Messias op aarde zou kunnen nederdalen, teneinde, volgens de (objectief bezien, relatief megalomane) religieuze pretenties van de Zionistische gemeenschap tenminste, uiteindelijk de mensheid te kunnen bevrijden.

Vanaf de jaren 1930 is – zo is in de jaren tachtig van de vorige eeuw, officieel vastgesteld, geboekstaafd en gepubliceerd, door de Joodse New Historians – door diezelfde Zionistische beweging planmatig toegewerkt, naar de gewelddadige verdrijving van deze autochtone bevolking : Dit culmineerde ondermeer in de implementatie / de tenuitvoerlegging van het “Plan Dhalet”, waarbij talrijke Joodse terreurgroepen (waaronder de Hagana), in de maanden voorafgaand aan de eenzijdige exclamatie van de staat Israel in 1948, (na uitgebreide plundering) meer dan 500 Palestijnse dorpen en nederzettingen met de grond gelijk hebben gemaakt en de puinhopen daarna bewust met mijnenvelden hebben belegd, om te voorkomen, dat de oorspronkelijke bewoners ooit weer naar hun eigen grondgebied zouden kunnen terugkeren..

De autochtone bewoners (meer, dan 750.000 in getal) van deze door explosieven weggevaagde dorpen, werden door middel van grof geweld, verkrachtingen en genocide, over de grenzen van Eretz-Israel gejaagd, waardoor ondermeer het zgn. Palestijnse vluchtelingenvraagstuk is ontstaan.
Het wegvagen van de Palestijnse woongebieden had tevens als doel, om de ontstaansgeschiedenis van Israel te vervalsen, omdat door deze procedure systematisch alle sporen van Arabisch-Palestijnse bewoning werden uitgewist.

Sinds die tijd is de kolonisering van het Palestijnse grondgebied onverminderd voortgegaan. Waarbij het (uitermate legitieme, anti-kolonialistische) Verzet van de – logischerwijze, inmiddels steeds meer geradicaliseerde – autochtone bevolking en haar bondgenoten, tegen deze brutale landroof, stelselmatig wordt afgeschilderd als Islamitisch extremisme.

Dewelke even banale, als belegen propagandistische tactiek ook nu weer – na de lafhartige, bloedige raid op het humanitaire hulpconvooi ten behoeve van het Ghetto van Gaza, in internationale wateren (wij spreken juridisch bezien dan ook van een acte van onversneden piraterij) door (goedgetrainde, goedbewapende, goedbeschermde) Israëlische commando’s – weer onverminderd door de Israëlische spindoctors naar de internationale media wordt uitgedragen.

De territoriale claim van de Joodse geloofsgemeenschap op het grondgebied van de (toen in hoofdzaak) Arabisch-Palestijnse bevolking is evident reli-metafysisch geïnspireerd, terwijl het Verzet door de autochtone bevolking tegen deze ongeclausuleerde landroof, is gebaseerd op de legitieme verdediging van haar eigen grondgebied. En niet, zoals de Israëlische spindoctors ons willen doen laten geloven, gebaseerd op de Islamitische geloofsovertuiging.

De opkomst (niet het ontstaan) van de radicale Islam in de regio en daarbuiten, is in werkelijkheid een regelrecht gevolg van de opkomst van het radicale Jodendom, zoals die door de koloniale acties van de Zionistische beweging vorm heeft gekregen.

De spindocters van de internationale Joodse Lobby, die de wereld onafgebroken voorhouden, dat het bestaansrecht van Israel en de internationale Westerse steun aan Israel gelegen zou liggen in de veronderstelde omstandigheid, dat Israel aan de frontlijn zou staan van de Islamitische aanval op de Westerse Joods-Christelijke waarden, is derhalve een bewuste omdraaiing van oorzaak en gevolg. : De terreurdreiging vanuit “de internationale Radicale Islam” tegen de Westerse wereld is het rechtstreekse gevolg van de onophoudelijke grootschalige steun van (een groot deel van) de Westerse wereld aan het koloniseren van Palestine en het op wrede wijze onderdrukken van haar autochtone bevolking aldaar.

http://weblogs.nrc.nl/expertdiscussies/wat-bewoog-israel-om-het-pro-palestijnse-hulpkonvooi-aan-te-vallen/

1 opmerking:

Sonja zei

"gecoördineerde / georchestreerde lezers-actie"

Chomsky: "Enigszins overdreven zou je kunnen stellen dat bij totalitaire landen de staat de lijn bepaalt die gevolgd moet worden en iedereen moet zich daar aan aanpassen. Democratische samenlevingen functioneren anders. De 'lijn' wordt daar nooit als zodanig afgekondigd, eerder tussen de regels vermeld. Het handelt daar om een soort 'hersenspoeling in vrijheid'. En zelfs de 'geëmotioneerde' debatten bij de grote media spelen zich af binnen de kaders van de impliciet overeengekomen parameters, die veel punten van conflict aan de leiband houden.

Het controlesysteem van de democratische samenlevingen is zeer efficiënt; het stelt de 'algemene lijn' vast als de lucht die we inademen. We merken het niet eens en wanen ons vaak getuigen te zijn van een zeer heftig debat. Uiteindelijk is het oneindig veel productiever dan de totalitaire systemen."

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...