donderdag 3 juni 2010

Een Ander Joods Geluid

Een Ander Joods Geluid
Israël kiest voor de rol van schurkenstaat
31-05-2010


PERSBERICHT EEN ANDER JOODS GELUID

31-05-2010

Het Israëlische leger heeft vannacht de schepen van Free Gaza tegengehouden en geënterd. Daarbij zijn, zoals nu lijkt, meerdere doden gevallen onder de activisten.


De Israëlische actie vond plaats in internationale wateren. De schepen van Free Gaza waren op weg naar Gaza met hulpgoederen voor de Gazaanse bevolking. Aan boord zijn honderden activisten uit de hele wereld. Free Gaza is een humanitaire en vreedzame actie voor de bevolking in Gaza, die gebukt gaat onder een vrijwel totale boycot door Israël en hierdoor verstoken blijft van de meest elementaire levensmiddelen en materialen.


De Israëlische aanval op het konvooi van Free Gaza laat zien dat het Israëlische regiem elk fatsoen en medemenselijkheid achter zich heeft gelaten en het internationale recht aan zijn laars lapt.


Wij veroordelen de Israëlische aanval ten zeerste en roepen een ieder op, collectief en individueel, van zijn afschuw over deze aanval blijk te geven, richting Israëlische autoriteiten, richting onze eigen regering en volksvertegenwoordigers.

Maak daarbij duidelijk dat het niet dit Israël kan zijn waarmee ons land en de EU normale betrekkingen onderhouden.




Een Ander Joods Geluid

Namens Raad van Advies en Bestuur

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...