dinsdag 8 juni 2010

De Volkskrant 103


Collega's van de Volkskrant, jullie krant bericht vandaag:

ISTANBUL - In Turkije zijn foto’s opgedoken die een ander licht werpen op de gebeurtenissen aan boord van het maandag bestormde schip dat met hulpgoederen op weg was naar de Gazastrook.


Mijn vragen zijn nu deze: de foto's zijn uitgebreid gepublicerd in Hurriyet, de Turkse krant met de hoogste oplage. Door het woord 'opgedoken' doen jullie het voorkomen alsof er iets geheim werd gehouden en dat nu ineens de werkelijkheid boven tafel komt. Vanwaar deze cirminaliserende beschrijving?

Ik citeer: 'die een ander licht werpen op de gebeurtenissen aan boord.'

Opnieuw wordt gesuggereerd dat de werkelijkheid heel anders is, terwijl we toch al vanaf dag 1 via filmbeelden hebben gezien dat opvarenden van het vredesschip zich fel verzetten tegen de verovering in internationale wateren van hun schip door leden van een, zoals inmiddels het sterke vermoeden bestaat, Israelisch doodseskader. Wat bedoelen jullie precies met 'een ander licht werpen'? Dat kan niet andeers zijn dan dat jullie het doen voorkomen alsof de Israelische moordpartij gerechtvaardigd is. Waarom dit propagandabeeld?

En dan vraag 3: Waarom hebben jullie de bovenstaande foto niet gepubliceerd? Is daarvoor een andere reden dan dat het jullie propaganda onderuit haalt?


In afwachting van jullie antwoord,
Stan van Houcke,
Journalist/schrijver
Amsterdam.

1 opmerking:

Martijn zei

Het hele artikel is een aanfluiting! De kop luidt "Foto's tonen geweld door Gaza-Activisten" om te vervolgen met: "Op de foto’s zijn Israëlische commando’s te zien die gevangen zijn genomen door de pro-Palestijnse activisten. Op een andere foto ligt een militair bloedend op de grond, omringd door activisten van wie er één een mes heeft. Op een andere is een overmeesterde commando te zien bovenaan een trap. De militair is gewond aan zijn hoofd. Hij lijkt te schreeuwen of te huilen. Verder zijn plassen bloed te zien en activisten die met metalen pijpen bij een deur staan"
dus.. niks "ander licht", gewoon hetzelfde 'licht'! De Gaza-activisten worden opnieuw en totaal onterecht afgeschilderd als de daders of aanstichters van het geweld... Zum Kotzen!

Martijn

Aernout van Nispen over "eeuwigdurend verklaren." Hoe handig dat is.

  Nieuwe posts bekijken Gesprek George van Houts  @georgevanhouts Aernout van Nispen over "eeuwigdurend verklaren". Hoe handig dat...