dinsdag 1 juni 2010

CIDI Propaganda

Dit is de huidige hoofdredactrice van het Nieuw Israelitisch Weekblad, juffrouw Esther Voet, die vanavond tijdens het Groot Midden-Oosten Debat van het CIDI de Israelische moordpartij in internationale wateren kwalificeerde als een 'uitermate slordige actie'. Zo'n journaliste is onbetaalbaar voor Israel. De aanwezige volksvertegenwoordigers spraken over de moordpartij als een 'inspectiepoging' van de Israelische autoriteiten om te kijken of er aan boord wapens waren. Inspectie? Het was volgens deskundigen op het gebied van het zeerecht doodordinaire piraterij van de 'Joodse staat,' en wel omdat de verovering van het schip in internationale wateren plaatsvond. De enige die dit echt duidelijk maakte was het PVDA-Kamerlid Van Dam. Vlakbij hem zat ene Atzo Nicolai van de VVD, een ijdele kwast brandend van ambitie die verklaarde dat Israel zelf de moordpartij op zee moet onderzoeken. Verder was er nog de VVD malloot Arend Jan Broekhoest die als een soort gespreksleider optrad en die almaar wilde weten wanneer Iran zou worden aangevallen, kennelijk in de overtuiging dat dit iets zou oplossen. Ik herinner me Arend Jan nog als fervent bepleiter van de inval in Irak omdat Saddam Hoessein volgens hem massavernietigingswapens bezat die hij binnen 20 minuten zou kunnen inzetten. Hoe dan ook, onze buitenland experts gehoord hebbende ben ik na iets meer dan twintig minuten vertrokken. Ze beseffen niet dat Israel een schurkenstaat is geworden die de belangen van het Westen ernstig bedreigen. Het niveau was zo beroerd laag dat het geen zin had te blijven. Ik moet zeggen dat zowel links als rechts in de Kamer geen enkel besef heeft wat er daadwerkelijk op dit moment gebeurt in de wereld, en hoe de verhoudingen werkelijk liggen. Schrikbarend. Kennelijk nooit een geschiedenisboekje gelezen.

Verkiezingsdebat Israël-Palestina - 2 juni 2010/Amsterdam

31-05-2010

Een Ander Joods Geluid organiseert op 2 juni as., een week voor de landelijke parlementsverkiezingen, een verkiezingsdebat in Felix Meritis.

Buitenlandwoordvoerders van de Tweede Kamer gaan met elkaar in debat over het Israëlisch-Palestijns conflict, zie ook onze agenda.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Wellicht wordt het tijd voor meer 'spiegelbeeld' berichten op weblogs om lezers een spiegel voor te houden. Zoals met de vetgedrukte kop: Nederland heeft voldoende kernbrandstof voor tientallen kernwapens en daaronder: "Leest u deze kop wel eens in een krant? Nee, inderdaad. Deze bewering is net zo onzinnig als de koppen die de afgelopen dagen in de kranten te vinden waren met de mededeling dat Iran voldoende kernbrandstof heeft voor twee kernbommen ("licht-verrijkt uranium, maar ze moeten het nog wel verrijken [..]"). Ja, het kan dus blijkbaar allemaal nog debieler dan het al was. De komst van PowNed is in die zin niet eens te merken bij de publieke zenders. Maar het wordt wel met de dag duidelijker dat het steeds moeilijker wordt voor de VS en Europa om Irans legale kernenergieprogramma aan de kaak te stellen als een zogenaamd illegale daad."
Of zoiets.

stan zei

De politici waren eensgezind in hun oordeel dat Iran een buitengewoon gevaarlijk land was aangezien het op zijn minst onduidelijk is over zijn nucleaire programma en niet alles laat inspecteren. Maar dat doet Israel ook niet. Daarover zweeg men gepast. De zaal zat vol joodse en christelijke lobbyisten.

Anoniem zei

Die Esther Voet van het NIW stond een partij te stuntelen. Ze moest haar blad promoten, een interview aankondigen, Gaza in verband brengen met weet-ik-wat en dat op een vraagteken laten eindigen. Dat "slordige actie" had ze natuurlijk ook niet voorbereid.

eGast

Sonja zei

Op de radio vanmorgen was het de hamvraag of het een proportionele actie van Israël was of "een misser".

AdR zei

Zonde van de tijd. Inmiddels debuteerden in Springwatch zowaar grielen (blijkbaar niet zo zeldzaam als in NL) en een fitisnest.

Anoniem zei

Het introduceren van het woord "proportioneel" is hasbara. Er is niet "een beetje enteren", "een beetje illegaal". Moeten we gaan discussieren over "3 doden was wel proportioneel geweest"?

eGast

Anoniem zei

Geen ontkennen aan, Rutte

anzi