maandag 31 mei 2010

Remmelt Otten van de NRC 2



De NRC weigert te stoppen met het reclame maken en het verspreiden van het boek Erfdeel en oogappel van de Israelische fundamentaliste Wiesje de Lange, waarin schrijfster een strafbaar feit pleegt door het volgende met betrekking tot de Palestijnse burgerbevolking te schrijven:

'Er is geen oplossing dan de totale vernietiging van dat volk'


De NRC schrijft:

Geachte heer Van Houcke,

Wij gaan in onze webwinkel NRC Lux wat betreft individuele titels geen onderscheid maken binnen het aanbod van boeken dat leverbaar is via het Centraal Boekhuis. Wij voldoen dus niet aan uw verzoek om een titel te verwijderen uit onze webwinkel. Mocht u bezwaren hebben tegen een bepaald boek, dan verzoeken wij u zich te richten tot de uitgever of de schrijver van dat boek. Mocht een rechter in Nederland een bepaald boek verbieden, dan zullen wij dat boek niet meer verkopen. Voor de overige titels gaan wij ervan uit dat de lezer zelf in staat is om te beoordelen of hij een bepaald boek wil kopen of niet, en dat onze lezer zelf in staat is om zich een oordeel te vormen over de inhoud van een boek.

Overigens kan ik u meedelen dat ook uw eigen boek verkrijgbaar is bij onze webwinkel:
http://www.nrclux.nl/9789045012933-De-oneindige-oorlog-S-van-Houcke/nl/product/154550/
Ik verwacht u hiermee voldoende te hebben geinformeerd en zal verder niet meer met u corresponderen over deze kwestie,


Met vriendelijke groet

Remmelt Otten
NRC Media

Mijn reactie was deze:

geachte heer otten

dan zie ik me genoodzaakt ook tegen u een strafklacht in te dienen wegens het feit dat u een boek verspreidt waarin wordt opgeroepen de palestijnse bevolking uit te roeien. ik zal uw correspondentie tevens naar de hoofdofficier van justitie in amsterdam sturen.
hoogachtend
stan van houcke

ps. voor alle duidelijkheid heb ik nog 1 vraag aan u. zou de nrc een boek verspreiden waarin een oproep werd gedaan de joden te vernietigen?
in afwachting van uw antwoord.


1 opmerking:

Unknown zei

NRC2 Hr.Otten: Een hulpschip is een schip gevuld met hulpmiddelen en helpers. Maar hier hebben we een oorlogsschip dat op de nieuwste wijze tegen Israel oorlog voert.
De "hulpgoederen" worden dagelijks via Israel naar Gaza getransporteerd, dus dat schip is waanzin, is enkel een valse aanklacht tegen Israel dat de mensen daar zou laten hongeren wat eenvoudig een leugen is.
De mensen van Gaza hebben geen behoefte aan wapens ter vernietiging van Israel, dat hebben enkel de terrerur organisaties die in wezen een vooruitgeschoven post van Iran zijn. Dit "hulp" noemen is geestig,. Iran helpen Israel te vernietigen. Een hulpschip. Ja. Geeft nieuwe betekenis aan die term.
Wiesje de Lange - 14-07-2010 | 09:41
De nood in Gaza ontkennen is net zo erg als de holocaust ontkennen.Meet niet met2 maten!

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...