woensdag 26 mei 2010

Israel als Schurkenstaat 158


Beste allemaal,

een korte update over Anne de Jong, Nederland's enige deelneemster aan de vloot naar Gaza:
Na wat verwarring over wanneer Anne precies zou vertrekken en vanaf welke boot, is er nu duidelijkheid:
Anne's schip (voorlopig worden de namen van de schepen met passagierslijsten niet vrijgegeven) zal met alle zekerheid morgen donderdag 27 Mei 2010 vanaf Kreta richting Gaza vertrekken.
Er gaan momenteel geruchten rond dat Israel twee pakhuizen in Ashdod aan het leeghalen is om daar alle activisten, na arrestatie, in hechtenis te nemen. Deze geruchten zijn (nog) niet bevestigd.
Anne heeft vandaag een interview (in engels) afgenomen dat te vinden is op: http://www.youtube.com/watch?v=HBHvYDrg3PY&feature=player_embedded
High resolution beelden van dit interview kunnen opgevraagd worden bij David Rubison: rubinson@kab.com
Anne zal, volgens de planning, vrijdag of zaterdag in Gaza arriveren. Zodra haar schip zich morgen in internationale wateren bevindt (ongeveer 1 uur na vertrek), zal er een (satelliet) telefoonnummer worden vrijgegeven, waar o.a. Anne op te bereiken is - en bereikbaar is voor een live interview via de telefoon. Ook is het mogelijk dat de cameraman op de boot een interview afneemt (in het Nederlands) met Anne en u exclusief de beelden stuurt. Houdt de email dus goed in de gaten!

vivian.korsten@gmail.com

10 opmerkingen:

John zei

Ik heb het al tegen Anne gezegd, maar hier nogmaals: blijf ook expliciet zeggen wat Hamas allemaal voor de bevolking doet. De tegenstanders komen vrijdag met de voorspelbare verhalen dat Hamas en dus Gaza alleen bezig is met de vernietiging van de staat Israel, en dat de blokkade dus gerechtvaardigd is.

Ik hoop ook dat Fenke Halsema vanavond Verhagen eens aan de tand voelt over dat volsterkt misplaatste handje boven Israel houden, en de tegenwerpingen van Nederland in de rest van de EU voor strengere behandeling van Israel.

John

stan zei

femke halsema zal alles doen om populair te blijven, dus...

Anoniem zei

GroenLinks stelde vandaag kamervragen.
website groenlinks, www.groenlinks.nl; dan via klikken op menu (rechtsonder) naar: kamer.

stan zei

mariko peters, ja, maar niet femke halsema, die anders niet van de microfoon is weg te meppen.

John zei

Femke of Marike maakt mij niet zoveel uit. Als iemand dit maar aan Verhagen voorlegt. GL wil deze week antwoorden. Ik ben zeer benieuwd.

Laten we in ieder geval hopen voor Anne dat Israel geen geweld gaat gebruiken. Gezien de Gaza-inval vorig jaar Houd ik mijn hart vast!.

John zei

Ik denk dat dit misschien nog wel beter is, Stan. Mariko Peters is een mensenrechtenjurist en Femke is dat niet. Inzake het conflict is dit bij uitstek de aangewezen persoon om vragen te stellen aan de minister van Buza (en voltijd Israel filosemiet) Maxime Verhagen.

Paul zei

http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/miMedia/2010/week21/do_700_palestijnen.avi_plain.xml
Brinkhorst en Van Agt in Israël:

Brinkhorst:"Verschil tussen apartheidsstaat Zuid- Afrika en Israël alleen met microscoop te vinden."

Van Agt :"Stem links."

Paul zei

Herstel:
Brinkhorst zegt dat het verschil met een microscoop nog niet te vinden is...

Anoniem zei

endgaza: RT @badjerry: RT @gazafreedom Video interview with a Flotilla passenger from Holland http://ht.ly/1QrJM #gaza #flotilla #Israel

anzi

AdR zei

Van Agt :"Stem links."

Dat we het allemaal nog meemaken, zeg.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...